Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Akcija „Taikos glėbys“ Mergalaukio bibliotekoje /Tarptautinei vaikų gynimo dienai/

Spausdinti

Vasara prasideda gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Ši diena buvo paminėta ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Mergalaukio filiale. Bibliotekininkė pasveikino susirinkusius su švente, papasakojo vaikams apie šios šventės tradicijas, priminė jų teises ir pareigas, perspėjo apie grėsmes, žalingų įpročių pavojų. Ir patys vaikai aktyviai įsijungė į diskusiją, pasidalijo įvairiais nutikimais, uždavė daug klausimų.

Šia proga surengta Simno gimnazijos moksleivių kūrybos darbų paroda „Gaminu ir konstruoju“ (mokyt. Jurgita Lenkauskienė). Parodoje eksponuojami paveikslai ir darbai, kurie kruopščiai su meile sudėlioti mozaika iš atskirų medžio detalių. Mokinių darbai puikūs, spalvingi, nuotaikingi, išmoningi, netradiciniai. Parodą bibliotekoje bus galima aplankyti visą birželio mėnesį. Popietei pasibaigus, bibliotekininkė vaikams palinkėjo gerų atostogų ir paprašė neužmiršti knygų.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną Mergalaukio bibliotekos lankytojai prisijungė prie projekto „Taikos glėbys“ organizatorių kvietimo kartu su Lietuvos žmonėmis dalyvauti Apsikabinimų akcijoje. Bibliotekininkė, visiems šią dieną apsilankiusiems bibliotekoje, papasakojo apsikabinimo svarbą, pasidalindama istorijomis apie sugrąžintą gyvybę sušalusiam žmogui, apie jausmų proveržius nelauktai ir netikėtai apkabinus žmogų. Ji perskaitė eilėraštį „Apkabinsiu tave“, kad suprastume, jog apkabinus žmogų „šitaip augs ir vis skleisis tavieji sparnai.“ Sigutė Karčiauskienė paragino dažniau apkabinti mus supančius žmones, nes jie tada jaučiasi saugesni, sveikesni ir laimingesni.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė