Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kviečiame kartu paminėti Gedulo ir vilties dieną

Spausdinti

Šiemet birželio 14-oji, Gedulo ir vilties diena, skirta tam, kad visai Lietuvai susivienijus išsaugotume kiekvieną vardą ir likimą! Tremtis tai nėra skaičius ar data. Trėmimai yra skirtingi likimai, istorijos ir žmonės ir kiekvienas likimas yra svarbus! Kažkada šie likimai ir žmonės vaikščiojo gatvėmis, kuriomis šiandien vaikštome laisvoje Lietuvoje.

Tam, kad šią dieną kiekvienas galėtume skirti bent minutę laiko apmąstyti likimus tų, kurie patyrė tremtį ir kalinimus, bei didžiuotis savo laisve, birželio 14-ąją 11 val. 59 min. kviečiame prisijungti prie Visuotinės tylos minutės. Prie tylos minutės, kuomet visa Lietuva sustos, nutils muzika prekybos centruose ir automobiliuose, trumpam atsiplėšime nuo savo darbų, negalvosime apie buitines problemas ir skirsime vieną minutę tam, kas vyko, nes tik taip galėsime teisingai žvelgi į tai, kas bus. Kviečiame tai daryti su savo bendradarbiais, draugais, šeimos nariais nesvarbu, kad ir kur būtume.

Patyrusių tremtį ir kalinimus žmonių likimai garsiai nuskambės net trijuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje atminties akcijos #IŠTARK #IŠGIRSK #IŠSAUGOK metu. Antrus metus organizuojama akcija kviečia visus – nuo mažiausių, dar nepasiekiančių tribūnos, iki senjorų, kurie patys patyrė tremtį, prisijungti prie buvusių tremtinių bei politinių kalinių vardų, pavardžių bei likimų skaitymų. Tam, kad visi kartu perskaitytume 60 000 pavardžių bei likimų, skaitymai vyks per visą naktį. Skaitymai prasidės birželio 14 d. 13 val., o registruotis kviečiame adresu www.misijasibiras.lt. Skaitymai vyks:

Vilniuje, Aukų gatvės skersgatvyje šalia Genocido aukų muziejaus (Aukų g. 2A, Vilnius)

Kaune, Vytauto didžiojo karo muziejaus kiemelyje prie Amžinosios ugnies (K. Donelaičio g. 64, Kaunas)

Klaipėdoje, prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“ (Tiltų g. 2, Klaipėda).

Prie skaitymų prisidėti bus galima ir neužsiregistravus bei atvykus tiesiai į skaitymų vietą.

Norėdami gyvosios istorijos išsaugojimo misiją tęsti ištisus metus, birželio 14 d. 21 val. 30 min. kviečiame būti kartu tiesioginiame „Misija Sibiras‘17“ paramos koncerte per LRT televiziją. Koncerto metu stengsimės padėti „Misija Sibiras‘17“ ekspedicijai išvykti į Irkutską, kur šiemet bandysime sutvarkyti daugiau negu 10 apleistų lietuvių kapinių, susitikti su šioje Sibiro dalyje tebegyvenančiais lietuviais, o vėliau skleisti žinią Lietuvos ir pasaulio bendruomenėse. Prisidėti prie ekspedicijos kiekvienas gali jau dabar numeriais 1891 (auka 2 EUR) ir 1892 (auka 3 EUR) arba aukojimo portale aukok.lt.

Visus norinčius prisidėti kviečiame stebėti koncertą jau kitą trečiadienį arba dalyvauti tiesioginiame koncerto filmavime LRT Didžiojoje studijoje. Tai padaryti galite užsiregistravę el. paštu jauniems@jauniems.lt ir nurodydami savo vardą ir pavardę.

Birželio 14-ąją prie gyvosios istorijos išsaugojimo pakvieskime prisidėti savo artimuosius, draugus, kaimynus, kolegas. Visi kartu įrodykime, jog istorija yra gyva kiekvienoje širdyje kiekvieną dieną!

 Aistė Eidukaitytė
Ryšių su visuomene koordinatorė
Labdaros ir paramos fondas „Jauniems“
El.p. aiste@jauniems.lt
Tel. nr. +370 693 77292
www.misijasibiras.lt