Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių gimnazijos pradinukai – netradicinėje Piliakalnių metų pamokoje

Spausdinti

Butrimonių gimnazijos Vaikų dienos centrą lankantys pradinių klasių mokiniai bei jų bendramoksliai dalyvavo netradicinėje išvažiuojamojoje pamokoje po Punios apylinkes, skirtoje Piliakalnių metams paminėti. Vaikus lydėjusi mokytoja Nijolė Karkauskaitė išvykos dalyvius supažindino su garsiausiu Alytaus krašte Nemuno ir Punelės santakoje dunksančiu Punios piliakalniu (dar žinomu kaip Margio kalnas). Tai – vienas iš didžiausių ir gražiausių piliakalnių Lietuvoje, nuo kurio viršūnės atsiveria nuostabi panorama: srauni Nemuno juosta, akimis neaprėpiamas Punios šilas.

Gimnazijos Vaikų dienos centro socialinė darbuotoja bei bibliotekininkė Asta Daironienė vaikams pasakojo, kad prie piliakalnio pastatytas paminklinis akmuo su iškaltomis Maironio eilėmis Margirio atminimui: „Tai kapas Margio milžinų!“. Porinama, jog ant Punios piliakalnio stovėjo kunigaikščio Margirio pilis, vadinta Pilėnais. 1336 m. čia vyko garsusis Pilėnų mūšis.

Netradicinė išvažiuojamoji pamoka buvo ne tik įdomi, bet ir naudinga: mokiniai daug sužinojo apie savo kraštą ir jo istoriją

Butrimonių gimnazijos soc. pedagogė
Ramutė Jablonskienė