Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

17-tos Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje

Spausdinti

Balandžio 25-26 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, kurios šių metų tema – #tuesibiblioteka, sulaukė didelio būrio vaikučių, lydimų auklėtojų bei mokytojų, iš Alytaus miesto lopšelio-darželio „Pasaka“ ir Šaltinių pagrindinės mokyklos.

Bibliotekoje juos pasitiko vyresn. bibliotekininkė Dijana Eidukevičienė ir pramuštgalvė Pepė Ilgakojinė. Jos vaikams aprodė biblioteką, papasakojo, kokia tvarka sudedamos knygos į lentynas, kaip „knygos rankose atgyja“. Juk koks nuostabus yra knygų pasaulis, kiek daug ir įvairių yra knygų bibliotekoje, kurias skaitant, galima pasinerti į visiškai naują pasaulį, kupiną įvairių nuotykių bei atradimų. Vaikai vartė spalvingas knygeles, kurių bibliotekoje – visa gausybė, tad vaikai negalėjo atitraukti akių nuo vaizdingų ir spalvingų iliustracijų, kurios žadina smalsumą ir skatina tobulinti savo skaitymo įgūdžius.

Kartu su Pepe trečiokai skaitė Selemono Paltanavičiaus knygos „Maži ežiuko sapnai“ ištraukas. Smalsuoliams buvo įdomu sužinoti, ką sapnuoja ežiukas, kurio maži spalvoti sapnai atsidūrė realiame pasaulyje, ką mėgsta valgyti ežiukai, ar aidas miega, ir kas gi pakvietė ežiuką į svečius? Mokinukų atsakymai parodė, kad kūrinį vaikai suprato, kad ežiukas žingeidus, smalsus, geros širdies, draugiškas ir mielas.

Vėliau patys deklamavo eilėraščius, šoko, dainavo, aktyviai dalyvavo viktorinoje, mįslių konkurse.

Pažintis su biblioteka, knygomis, žurnalais, kompiuteriais ir, žinoma, bibliotekininkėmis, ypač apsilankantiems pirmąkart, vaikams padaro įspūdį. Ekskursijos metu mažieji sužinojo, kaip iš bibliotekos pasiimti knygutes, ko reikia, norint tapti skaitytoju.

Kur geriau gali praleist laiką, jei ne bibliotekoje – dvasios lobių saugykloje, kurioje gali pabendrauti su draugais, pasidalinti patirtais skaitymo įspūdžiais, pasisemti išminties ir su gera nuotaika grįžti į namus.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė
Daiva Balionienė