Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rytmetys, skirtas Vytauto Račicko jubiliejiniam gimtadieniui

Spausdinti

Sausio 10 dieną Alytaus rajono viešosios bibliotekos Krokialaukio filiale vyko edukacinis rytmetys pradinių klasių mokiniams „Mylimiausiam vaikų rašytojui V. Račickui – 65“. Į šį renginį linksmai nusiteikę, avėdami spalvingas megztas, siūtas, veltas ir žaismingai išpuoštas šlepetes, susirinko priešmokyklinės grupės ir 1-4 klasių mokiniai.

Rytmetį pradėjome nuotaikingu pasakojimu apie Vytautą Račicką, jo kūrybą. Smagu buvo prisiminti, kad prieš 5 metus jis buvo lankęsis mūsų gimnazijoje ir pasakojęs, kad jam labiausiai patinka rašyti apie išdykusius vaikus, nes pats vaikystėje toks buvęs, jog apie ramius, gerai besimokančius vaikus rašyti jam būtų per sunku. Kurdamas rašytojas remiasi tikromis linksmomis istorijomis, kurių veikėjai yra vaikai. Jam sunku atsispirti vaikų prašymams tęsti istorijas ir, kaip pats sako, yra ,,įklimpęs į „Šlepečių“ rašymą“. Jau išleistos šešios šios serijos knygos.

Kad Vytauto Račicko knygos mėgiamos ir noriai skaitomos, įrodė mažųjų mokinukų – Urtės, Sandros, Monikos Domanto ir Adrijaus – įtaigūs pasakojimai apie Mikę ir Juozapėlį, skaitytos ištraukos iš knygų „Šokoladas iki pirmadienio“, „Lukošiukas” ir kt.

Renginį vainikavo gražiausios šlepetės rinkimai. Savo šlepetes pristatė visų klasių mokiniai. Jas patys mokiniai ir vertino. Kaip ir visuose konkursuose – vyko pusfinalis ir finalas. Gražiausių šlepečių savininkais tapo Gudukaitė Goda (priešm.grupė), Kariniauskaitė Aurėja (1 kl.), Svenkūnaitė Ineta (2 kl.), Kariniauskas Adrijus (3 kl.), Ardzevičiūtė Urtė (4 kl.). O pačiomis gražiausiomis pripažintos Urtės Ardzevičiūtės šlepetės.

Tikimės, kad šis nuotaikingas rytmetys įkvėpė vaikus perskaityti dar ne vieną Vytauto Račicko knygą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė

Daugiau renginio nuotraukų rasite rajono viešosios bibliotekos „Facebook” paskyroje: https://www.facebook.com/pg/AlytausRSVB/photos/?tab=album&album_id=1353422354678082