Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Susitikimas su rašytoja, vertėja Irena Buivydaite – Kupčinskiene

Spausdinti

Nors sunkiai tą rytą bridome per gausiai iškritusį sniegą, bet Pivašiūnų bibliotekos organizuotas susitikimas su skaitomiausių lietuviškų romanų autore, vertėja Irena Buivydaite – Kupčinskiene įvyko.

Susirinkusiems rašytoja pasakojo savo kelio į literatūrą pradžią, kaip atsirado noras kurti, iš kur semiasi kūrybinių minčių ir kad jos knygose nėra konkrečių žmonių – veikėjų, tačiau išdavė paslaptį, jog jei koks nors žmogus nusipelno rašytojos nemalonės, būna nubaustas suteikiant neigiamą romano veikėjo bruožą. Beje, romanuose kaip pabrėžė pati autorė, nėra tik teigiamų ir neigiamų veikėjų – jie tiesiog gyvenimiški, kaip ir nėra „pelenių ir princų“, kas būdinga meilės romanams. Gerbiama Irena atsakė į susirinkusiųjų klausimus atskleisdama dar vieną savo talentą – knygų vertimą. Šiuo metu yra išvertusi 43 knygas.

Susitikimą paįvairino Alytaus teatro aktorius Vaido Praspaliausko skaitomos ištraukos iš rašytojos knygos, savo atliekamomis dainomis popietę sušildė mokytojai Lina Leškevičienė ir Algirdas Glovickis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė