Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Knygos kelias į vaikų širdis

Spausdinti

Spartėjantis gyvenimo tempas verčia bibliotekas ir bibliotekininkus atlikti ne tik savo tradicines funkcijas, bet ir padėti visuomenei išsikapstyti iš kompiuterinio virtualaus pasaulio ir vėl atrasti knygą bendradarbiaujant tarpusavyje, su rašytojais, knygų leidyklomis. Jau kelinti metai iš eilės palaikome glaudžius ryšius su leidykla ,,Nieko rimto“: perkame knygas, kitas malonias smulkmenas, bendradarbiaujame su jos darbuotojais, dailininkais.

Lapkričio 18 d. Krokialaukio bibliotekoje lankėsi šios leidyklos vadybininkas Rokas Nevardauskis, kuris papasakojo apie leidyklos veiklą ir organizavo edukacinį užsiėmimą ,,Knygos kelias“ 1-5 klasių mokiniams. Nekantriai laukdami susitikimo su ,,Nieko rimto“ darbuotoju mokiniai nesnaudė – jie su dideliu užsidegimu gamino leidyklos logotipus sparnuotąsias karvytes ir norėdami nustebinti svečią jomis išpuošė susitikimo vietą. Susitikimo metu vadybininkas Rokas vaizdžiai papasakojo apie tai, kaip gimsta įvairiaspalvės knygutės, kiek triūso ir kiek žmonių dirba, kol į rankas pakliūva maloniai dažais kvepianti spalvota, akį džiuginanti knygelė.

Susitikimo dieną buvo prekiaujama leidyklos ,,Nieko rimto“ leidiniais, o vaikų pagamintos sparnuotosios karvytės ,,išskrido“ į leidyklą, kur dalyvaus kūrybinių darbelių „Sparnuota karvytė“ konkurse, o vėliau šiais darbeliais bus papuošta ,,niekorimtiška“ eglutė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė