Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Rudenėlis žarsto gelsvą lapų auksą“ /Vaikų darbelių paroda iš rudens gėrybių/

Spausdinti
Bet jau į širdį ruduo atklydo
Pagelto sodai žemėje ir sieloj.
Vien verksmą girdi rudens pilki laukai
Pavasario meile svajonėj išlikai.

/Stasys Santvaras/

Lapkričio mėnesį Mergalaukio bibliotekoje veikė Mergalaukio bendruomenės vaikų darbų paroda „Rudenelis žarsto gelsvą lapų auksą“. Ruduo pažeria gausybę gėrybių, kurių laukia darbščios rankos. Anot filosofo ir rašytojo Albero Kamin, „ruduo – tai antrasis pavasaris, kai kiekvienas lapas – gėlė“.

Parodos tikslas – ugdyti vaikų meninius gebėjimus, skatinti kūrybiškumą, ieškoti poezijos kasdienybėje. Parodoje puikavosi eksponatai, pagaminti iš vaisių, daržovių, šermukšnių, kaštonų, klevo lapų. Akį traukė su fantazija sukurti žmogeliukai, aštunkojis, automobilis, laikrodis, pasakų veikėjai… O jau puokščių grožis!

Vaikai į savo kūrybinių darbelių gamybą įtraukė visus šeimos narius. Buvo puiki proga ir tėveliams prisiminti, ką jie kažkada sugebėjo padaryti tokiai parodai, dar kiti įkvėpimo ieškojo internete, bandė kartu kurti.

Ruduo mus visus jaudina savo grožiu. Ne veltui ir dailininkai, ir poetai rudens tema sukūrė daug šedevrų. O Mergalaukio bendruomenės mažieji skaitytojai ir gal būsimi menininkai išbandė savo jėgas kukliais, bet išradingais ir su meile padarytais darbeliais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka
Mergalaukio filialas vyresnioji bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė