Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Interaktyvi kelionė po Alytaus kraštą Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Spalio mėnesį Krokialaukio filialo bibliotekoje buvo pristatyta interaktyvi paroda „Pasižvalgymai po Alytaus kraštą“. Dvi savaites bibliotekos lankytojai – mokytojai, mokiniai, kiti bendruomenės nariai galėjo pakeliauti po Alytaus kraštą, aplankyti žymias vietas, miestelius, susipažinti su istorija, žmonėmis būdami bibliotekoje. Jautėsi pagyvėjimas, bruzdesys, diskusijos, noras vesti įdomesnes pamokas bibliotekoje. Mokytojai panaudojo stendą pamokų paįvairinimui, bibliotekininkės – edukacinėse veiklose. Išnaršyta ir svetainė, skirta Dainavos kraštui.

Spalio 25 d. bibliotekos darbuotojos pakvietė mokinius į protmūšį, kuriame mokiniai galėjo dar kartą pasitikrinti savo žinias apie gimtąjį kraštą. Protmūšyje dalyvavo 4, 5 ir 6 klasių mokiniai. Varžėsi 3 komandos: „Protingieji kurmiai“, „Gudruoliai“, ir „Juodieji ereliai“.

Dažniausiai prie interaktyviojo stendo laisvu laiku buvo matomi viskuo besidomintys ketvirtokai, todėl jų komanda „Protingieji kurmiai“, surinkusi daugiausiai taškų, ir tapo nugalėtoja. Antroji vieta atiteko šeštos klasės komandai „Gudruoliai“, o trečioji – penktos klasės komandai „Juodieji ereliai“. Šiai komandai pritrūko žinių, nes beveik visi komandos nariai yra kilę iš Marijampolės rajono, todėl jiems buvo puiki proga daugiau sužinoti apie Alytaus kraštą.

 Žaidimo tikslas pasiektas – dalyviai išėjo linksmai nusiteikę, su dovanomis, pabendravę, daugiau sužinoję ir pasižadėję dar labiau domėtis Alytaus kraštu. Tikimės, kad ateityje dar ne kartą teks naršyti pasipildžiusioje naujais faktais interaktyvioje parodoje.

Maloniai nuteikė tolimesniam darbui geri mokinių ir mokytojų atsiliepimai apie parodą ir renginį:

 Mokytoja Edita:

„Pateikta išsami glausta informacija, kuri naudinga ne tik vaikui, bet ir suaugusiam. Tai patikimas informacijos šaltinis mokiniams atliekant užduotis, mokytojams – ruošiantis pamokoms, konkursams, viktorinoms. Be to pateikta informacija sužadina vaikų susidomėjimą savo kraštu, paskatina aplankyti įdomias vietoves ir paveldo objektus. Tikiuosi, kad bus dar daug įdomių teminių maršrutų interaktyviame žemėlapyje.“

Mokytoja Meilė:

„Būtų labai puiku, kad tokios technologijos būtų kiekvienoje bibliotekoje, kuri yra prie mokyklos. Tai puikus pagalbininkas mokytojams ir gera priemonė vaikams“.

Alytaus rajono savivaldybės
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė