Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ruduo – ekskursijų metas

Spausdinti

Vakar rajono viešoji biblioteka skambėjo nuo jaunatviško klegesio ir juoko. Net dvi skirtingo amžiaus vaikų grupės iš dviejų skirtingų ugdymo įstaigų nusprendė apsilankyti šioje žinių šventovėje, trokšdami sužinoti, kuo biblioteka skiriasi nuo knygyno ir ar vaikai bibliotekoje gali žaisti.

Lydimi rūpestingų pedagogių, pirmieji rajono bibliotekininkus pagerbė Alytaus Dainavos pagrindinės mokyklos moksleiviai. Jaunuolius pasitikusi vyresnioji bibliotekininkė Daiva Balionienė trumpai apžvelgė 91-erius metus skaičiuojančios bibliotekos istoriją, supažindino su skyrių veikla bei paaiškino, kaip tapti šios bibliotekos skaitytoju.

Tačiau mokiniai į biblioteką sugužėjo ne vien pažintiniais tikslais. Jie atėjo išklausyti buvusių Dainavos pagrindinės mokyklos auklėtinių sėkmės istorijų. Tad buvęs šios mokyklos mokinys, rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, mielai sutiko pasidalinti prisiminimais apie tuometę 5-tąją vidurinę mokyklą ir atsakė į smalsių moksleivių klausimus.

Vakarop su tėveliais ir auklėtojomis į biblioteką atkurnėjo būrelis linksmai nusiteikusių Alytaus lopšelio-darželio „Obelėlė“ vaikučių. Mažuosius pasitikusią vyresniąją bibliotekininkę Dijaną Eidukevičienę jie apipylė įvairiausiais klausimais, o pamatę spalvingas knygeles, nuskuodė jų vartyti.

Susipažinę su knygelėmis bei jas serginčiais minkštais žaislais, mažyliai dirstelėjo ir į skaityklą, kad sužinotų, ką ten suaugę dėdės ir tetos per dienas veikia. Tačiau jų dėmesį patraukė ne laikraščiai ar ryškiaspalviai žurnalai, o kompiuterinė mokymų klasė bei planšetiniai kompiuteriai, kuriuos tuoj pat ėmė nagrinėti su Z kartai būdingu uolumu, prieš tai apdairiai pareikalavę prisijungimo slaptažodžių.

Pažintis su informacinėmis technologijomis ir biblioteka baigėsi abipusiu bei draugišku susitarimu apsilankyti čia dar ne sykį, o kad prisiminimai apie viešnagę bibliotekoje be laiko neišblėstų, mielai sutiko įsiamžinti bendroje nuotraukoje kartu su savo tėveliais ir auklytėmis.

       Arnoldas Šatrauskas