Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Santaikoje išvijome pavasarinį stresą!

Spausdinti

Pavasario šiluma – atgaiva gamtai, bet stresas žmogui. Vieni jį patiriame lengvai imdamiesi pavasarinių darbų ar širdžiai mielo rankdarbio, dar kiti bandome juokauti, o kai kurie iš mūsų pavasarinį stresą sutinkame audringai, ir tiesiog gyvename su juo nepastebėdami, kad varginame ir aplinkinius. Todėl gegužės 6 d. 19 val. santaikiškiai ir iš aplinkinių kaimelių žmonės rinkosi į Santaikos filialo biblioteką išmokti suvaldyti stresą.
Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras padovanojo teorinį praktinį užsiėmimą „Stresas. Neišvengsime, todėl išmokime su juo gyventi“. Sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė ir jos padėjėja Dovilė Narkunienė įvairiais atsipalaidavimo pratimais mokė kaip išmokti suvaldyti stresą, mėgavomės parafino terapija, kinetinio smėlio galia, diskutavome apie streso įtaką sveikatai ir ligų vystymuisi. Pabaigoje visi buvome nustebinti dovanėlėmis.
Vakaro metu buvo pristatyta tautodailininkės Genovaitės Šveiterienės 70-ešimties kūrybos metų paroda „Laiko verpetuose“. Genovaitė papasakojo savo kūrybos kelią, kada pradėjo nerti vašeliu ir siuvinėti, atsakinėjo į užduodamus klausimus. Jos išpuoselėti darbai jau daug metų puošia biblioteką, kultūros namus ir įvairias muges. Auksarankė dar turi daug svajonių ir planų. Norim palinkėti dar daug daug kūrybinių metų!
Humoras ir pavasaris – taip tinka! Stresą bandėme išvyti humoreska „AFIGIENAI“. Savos kūrybos humoreską vaidino bibliotekininkė Laima Petkevičienė ir Birutė Treigienė.
Renginį kartu su Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuru suorganizavo bibliotekininkė Laima Petkevičienė, vedė Monika Ardzevičiūtė, fotografavo Andrius Mockevičius. Santaikoje visada būna šaunu, todėl ir stresui ne vieta!

Santaikos filialo vyresnioji bibliotekininkė
Laima Petkevičienė