Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Genių bibliotekoje vyko popietė „Išmokime valdyti stresą“

Spausdinti

Nuolatinis skubėjimas, nesibaigiantys darbai ir laiko stoka, lyg kempinė išsunkia žmones. Ištrūkti iš šio verpeto, sustoti ir pailsėti gali ne kiekvienas. Nedidelis stresas – mobilizuoja organizmą veikti, o nuolatinis – kenkia  sveikatai.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro darbuotojos Jolanta Jakubauskienė ir Gintarė Praleikaitė susitikime Genių bibliotekoje, pasakojo, kad streso išvengti neįmanoma, todėl reikia išmokti su  juo gyventi. Nuo to, kiek įvairių būdų įveikti stresą žmogus geba panaudoti ir juos pritaikyti įvairiose stresinėse situacijose, priklauso streso įveikos sėkmingumas. Pirmiausia reikia išbandyti pačias paprasčiausias priemones: fizinį krūvį, pokalbius su artimu žmogumi, vaistažolių preparatus, masažą ir kt.

Renginio dalyviai buvo mokomi kvėpavimo pratimų, kurie padeda įveikti stresą, darė antistresiniais kamuoliukais. Visiems labai patiko kinetinis smėlis. Pasirodo lipdymas ne tik pramoga, bet ir puiki atsipalaidavimo priemonė. Bibliotekos skaitytoja Irena Tarasevičienė pasidalijo savo patirtimi  ir pademonstravo, kaip kruopščiai spalvina suaugusiems skirtas knygeles taip pat lipdo ir iš kinetinio smėlio. Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos visiems padovanojo antistresinius kamuoliukus ir veidrodėlius, linkėdamos, kad stresas nekamuotų ir neapsunkintų gyvenimo.

Genių filialo vyresnioji bibliotekininkė
Lidija Matulevičienė