Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Sausio mėnesį gautos naujos knygos vaikams ir jaunimui

Spausdinti
Alice Oseman
Solitaire  

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 280

Anotacija:

Viktorija, kurią visi vadina tiesiog Tore, turi draugų, brolius, tėvus. Tiesa, jie pernelyg susirūpinę savais reikalais, kad pasidomėtų, kuo gyvena Torė. Kartais ji prisiverčia persimesti su jais keliais žodžiais. Tačiau jei tik galėtų, su žmonėmis ji neturėtų jokių reikalų. Vieną dieną mokykloje ant savo spintelės durų aptinka priklijuotą keistą skrajutę ir sekdama joje surašytais nurodymais atsiduria nuošalioje kompiuterių klasėje, kur randa žinią nuo paslaptingos grupuotės „Solitaire“. Ten pat netikėtai ji susipažįsta ir su mokyklos naujoku Maiklu Houldenu. Visada gerai nusiteikęs, nenuspėjamas ir pasiryžęs žūtbūt tapti jos draugu – jis įkūnija viską, ko Torė negali pakęsti. Tačiau Maiklas neketina lengvai pasiduoti. Negana to, netrukus mokykloje prasideda keisti išpuoliai – iš pradžių juokingi, paskui – vis rimtesni. Juos rengia paslaptingasis „Solitaire“, bet, keisčiausia, visi jie, regis, vienaip ar kitaip susiję su Tore ir jos praeitimi.Torė niekad nemėgo būti įvykių centre, bet šįkart nuošalyje likti, ko gero, nepavyks…

Chris Riddell 
Ada ir mirtina puota   

Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 224

Anotacija:

Tai antroji knygos „Ada ir peliuko šmėkla” dalis. Šiurpiųjų Pusgalvių dvare ruošiamasi tradicinei Pilnaties puotai ir didžiajam pyragų konkursui.
Ta proga į rūmus renkasi garsiausi šalies virėjai, Piktažingsnis vėl prisikviečia keistų svečių, kurie Pilnaties puotą gali paversti mirtina. Slapukė Ados tarnaitė Merilebonė, pasirodo, beturinti didžiulę paslaptį, ir visi, ko gero, vėl pamirš Ados gimtadienį!

Isabelle Fougère 
Pasakyk kodėl? : mažųjų smalsuolių vakaro knyga  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 110

Anotacija:

Šioje knygelėje rasite atsakymus į daugiau kaip 180 klausimų, kuriuos užduoda visi vaikai ir į kuriuos suaugusieji kartais nežino atsakymo!
6 temos:
istorija,
gamta,
kūnas,
gyvūnai,
kasdienybė,
ir visata.
Linksmi paveikslėliai
Klausimai apie mus supantį pasaulį
Paprasti atsakymai
Taip pat žaidimai ir lipdukai…

Jennifer Echols  
Meilės istorija   
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 264

Anotacija:

Erina Blekvel visą laiką svajojo studijuoti kūrybinį rašymą Niujorke. Dėl to iki išnaktų triūsia kavinėje ir neišlaidauja. Turtinga valdingo būdo močiutė norėjo, kad vaikaitė studijuotų verslą ir perimtų šeimos žirgyną, bet Erina pasipriešino. Taip pažadėtasis palikimas atiteko beprotiškai patraukliam žirgų prižiūrėtojui Hanteriui. Erinai skaudu dėl močiutės nuosprendžio, tačiau tik toli nuo namų jos nepersekioja tragiško įvykio šešėliai.
Universitete prie Erinos rašymo grupės netikėtai prisideda žavusis Hanteris. Vaikinas, perskaitęs pirmąjį Erinos rašinį, apstulbsta: mergina rašo apie jį! Hanteris nelieka skolingas ir į Erinos istoriją atsako savo tekstais – intriguojančiais kūrinėliais, kurie visai grupei sužadina smalsumą ir pripildo Erinos širdį nepaaiškinamo virpuliuko.
Užsiplieskia ugningų žinučių mūšis, pamažu įaudrindamas abu jaunuolius.

Caroline Rowlands 
Gražuolės dienoraštis  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 82

Anotacija:

Kurk savąją grožio bibliją: vesk dienoraštį, vadovaukis patarimais ir atrodysi stulbinamai. Išmok rūpintis savo oda ir netrukus švytėsi iš išorės ir iš vidaus!
Atversk knygelę ir GROŽIO PASLAPČIŲ puslapiuose rasi daugybę puikių patarimų ir mažų gudrybių, kaip prižiūrėti visą kūną. Jausiesi nuostabiai, jei palepinsi save, kaip siūloma puslapiuose IMKIS DARBO! Galiausiai surašyk ir apžvelk visas naudotas grožio priemones MANO GROŽIO DIENORAŠTYJE. Netrukus tapsi tikra grožio žinove ir galėsi savimi didžiuotis.

Jurga Baltrukonytė 
Keksiukas po pagalve   
Leidėjas: Nieko rimta
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 264

Anotacija:

Rankstrailis labai myli savo mamą, tėtį, sesę ir broliuką ir padarytų viską, kad jie būtų sotūs ir laimingi. Iš pradžių tenka slapta medžioti, kad išmaitintų šeimą, nors tai ir draudžiama. Vėliau, trūkstant pinigų tėčio vaistams, jaunuolis išsiruošia tapti pėstininku – taip galės ne tik siųsti pinigų namo, bet ir ginti žmones nuo žiaurių ir nekenčiamų orkų. Nors jį auklėjo būti taikiam, Rankstrailis supranta, kad gyvenime dažnai tenka kovoti. Tačiau išmokti atskirti blogį nuo gėrio ir atsilaikyti prieš neteisybę kartais gali būti sunku.
Šis pasakojimas – knygos „Paskutinis elfas“ tęsinys, tačiau jį galima skaityti ir atskirai – čia veikia kiti herojai ir pristatomas visai kitas požiūris į įvykius. Nuotykių istorija susilaukė didelio kritikų dėmesio ir apdovanojimų.

Juma Kliebenstein 
Diena, kai aš tapau kietas 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 256

Anotacija:

Martinas ir Karlis nori būti kieti. Tokie kaip Lukas ir nuostabioji penkiukė. O šiai atrodo, kad Martinas ir Karlis visiškai nekieti, ir stengiasi jiems apkartinti gyvenimą, krėsdami visokias kiaulystes.
Kai kietuoliai pripila į kuprines surūgusios dvokiančios grietinės, Martino ir Karlio kantrybė baigiasi. Deja, jų keršto planas neišdega ir virsta bausme – atostogomis nykioje stovyklavietėje. Tačiau paskui viskas apsiverčia aukštyn kojomis, atostogos virsta puikiomis ir paaiškėja, jog Lukas visai ne toks didis herojus, koks dedasi esąs.

Jessica Sorensen 
Lilos ir Etano klystkeliai  
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 376

Anotacija:

Jei ne geriausi jų draugai Ela ir Mičas, Lila su Etanu niekada nebūtų susitikę. Ji – išlepinta turtingų tėvų dukra, įpratusi viską gauti be didelių pastangų. Jos stichija – prabangūs drabužiai, tobula išvaizda ir triukšmingi vakarėliai. Jis – „blogas berniukas“, užaugęs skurdžiame kvartale, dabar bandantis gyventi tvarkingą ir ramų gyvenimą. Vis dėlto tarp Lilos ir Etano užsimezga draugystė. Nuo Lilos veido niekada nesitraukia kerinti šypsena, tačiau net artimiausi žmonės nežino, kad mergina po ja slepia skaudžią paslaptį ir slegiančią tuštumą. Mėgindama užsimiršti, ji vis labiau klimpsta į alkoholio ir vienos nakties nuotykių liūną. Lilai padėti galėtų nebent Etanas, kadaise ir pats turėjęs didelių bėdų. Tik jis yra sau pažadėjęs – jokių romantiškų santykių su merginomis. Aišku, kai vieną dieną Lila įsipainios į pavojingą istoriją, šiai Etano taisyklei bus lemta subyrėti į šipulius. Tik ar tai išgelbės Lilą ir ar jaunuoliams pavyks išsaugoti draugystę?

Jandy Nelson 
Padovanosiu tau saulę   
Leidėjas: alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 384

Anotacija:

Romanas, kuris žada nepakartojamą istoriją ir savo pažadą išpildo su kaupu.
Nepamirštama istorija apie skirtingos prigimties dvynius. Meilė, netektis ir išdavystė.
Džudė ir jos brolis Nojus – itin artimi dvyniai. Jie konkuruoja dėl visko, bet kartu jų ryšys ypatingas.
Trylikametis Nojus – įsimylėjęs vienišius, kuris nuolat piešia ir svajoja įstoti į menų mokyklą, o bebaimė Džudė skrieja su banglente, šokinėja nuo uolų ir dažosi lūpas ryškiai raudonai.
Bet po trejų metų Džudė ir Nojus beveik nesikalba. Nutiko kažkas, dėl ko dvynių keliai išsiskyrė…
Knygoje kiekvienas iš dvynių pasakoja savo istoriją. Džudė ir Nojus nesupranta, kad jų pasakojimai tėra viena istorijos pusė.
Jei tik rastų kelią atgal vienas pas kitą, Džudė ir Nojus galėtų pakeisti savo pasaulius…

Selemonas Paltanavičius
Maži ežiuko sapnai    

Leidėjas: Nieko rimta
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 56

Anotacija:

Ar žinai, kuo kvepia sapnas? O ar numanai, kokios jis spalvos? Gamtininkas ir rašytojas Selemonas Paltanavičius pagalvojo, kad mažiems smalsuoliams įdomu sužinoti, ką sapnuoja jų draugai gyvūnai. Taip atsirado ežiukas, kurio maži spalvoti sapnai, nupiešti dailininkės Linos Eitmantytės-Valužienės, atsidūrė realiame pasaulyje. Mažasis ežiukas mielai padės sužinoti, kuo kvepia sapnas ir kokios jis spalvos…
Kiekvieną rytą nuvargęs po nakties žygių jis užmerkia akis ir snaudulys nuplukdo jį į kitą, stebuklingą sapnų pasaulį, kur viskas klostosi kitaip. Ten ežiukas verda arbatą ežių saulei, traukia dainas vaiduokliukui, ruošia bičiuliams dovanėles, plaukioja upelyje, skraido balionėliu… Verskis ant šono ir sapnuok kartu!