Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

AČIŪ JUMS! Аlytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka dėkoja už padovanotas knygas

Spausdinti

Kalėdos… Džiaugsmo, meilės ir stebuklų metas. Visi su džiugesiu prisimenam ankstyvą Kalėdų rytą, kai prabudę šokome iš lovos ir bėgome prie eglutės žiūrėti kokių dovanų gavome. Turbūt jau dažnas išaugome iš to amžiaus kai tikėjome Kalėdų Seneliu, bet visgi džiugu visiems gauti dovanų. Tačiau smagu ne tik gauti dovanas, bet ir pradžiuginti kitą, nepažįstamą žmogų.

Sausio 7 d. baigėsi Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“. Penktą kartą surengta akcija šiais metais kvietė dovanoti vaikiškas ir jaunimui skirtas knygas šalies viešosioms bibliotekoms.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir jos filialų fondus papildys 470 padovanotų lietuvių ir užsienio autorių knygų: 108 – viešojoje bibliotekoje ir 362 – bibliotekos filialuose. Tai grožinės literatūros kūriniai, knygos psichologijos, socialinių, gamtos, teisės mokslų, istorijos temomis.

Geranoriškų akcijos dalyvių sąrašas vis dar pildomas, nes renkama informacija iš visų bibliotekos kaimų ir miestelių filialų, dar nesuskubusių perduoti „Knygų Kalėdų“ rezultatų.

Naujausių literatūros leidinių, skirtų ir vaikams, ir jaunimui padovanojo Alytaus rajono savivaldybės vadovai ir darbuotojai. Tarp akcijos dalyvių – verslininkai, studentai, Alytaus rajono viešosios bibliotekos ir jos filialų skaitytojai, padovanoję po vieną ar keletą naujų knygų, ir taip praturtinę Alytaus rajono knygos mylėtojų pasaulį.

Daugiausiai literatūros leidinių gavo Butrimonių kaimo filialas, kuriam skaitytoja Sonata Venčkauskienė padovanojo net 100 knygų.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvas džiaugiasi sulaukęs dovanų ir nuoširdžiai dėkoja visiems, dovanojusiems išminties, mokslo ir fantazijų šaltinį – knygas, kurių laukia ne tik mažieji skaitytojai, bet ir suaugusieji. Dovanodamas knygą – dovanoji geriausia, kas gali būti duota žmogui – svajonę, tikėjimą, viltį, džiaugsmą. Ačiū Jums, mielieji, už knygos dovaną…

 

Su gilia pagarba ir dėkingumu

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
vyr. bibliografė informacijai
Jūratė Šalaševičienė