Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė pradinukams „Eglutė iš dovanotų knygų“

Spausdinti

Gruodžio 11 d. Punios bibliotekoje vyko popietė Punios mokyklos – daugiafunkcio centro priešmokyklinės grupės ir pradinių klasių mokiniams, skirta „Knygų Kalėdoms“. Ne visi vaikai buvo girdėję apie šią gražią Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją – taigi teko papasakoti nuo kada ši akcija vykdoma, kam ji skirta, kaip galima prie jos prisidėti.

Po to vaikams buvo pasiūlyta pasiimti vieną ar dvi knygas iš bibliotekai jau padovanotų knygų krūvelės, jas pasklaidyti ir atsakyti į klausimą – „Ar skaitytumėt šias knygas?“ Beveik visi atsakymai buvo „Ne“, nes knygos per storos, be paveikslėlių ir, svarbiausia, jos ne vaikiškos, o skirtos suaugusiems. Iš šių knygų vaikai pastatė knygų eglutes. Taigi buvo proga pasakyti vaikams, kad šiemet „Knygų Kalėdų“ šūkis yra „Dovanokime vaikų ir jaunimo knygas šalies bibliotekoms!“, o tema – „Knygų Kalėdų“ savanoriai.

Pakviečiau vaikus pabūti savanoriais – nunešti kvietimus dalyvauti Knygų Kalėdų akcijoje ne tik tėveliams, seneliams, bet ir kitiems giminaičiams, kaimynams, bei paraginti juos padovanoti bibliotekai vaikiškų knygelių. Vaikai mielai sutiko ir pasiėmė tiek skrajučių, kiek manė galėsią išdalinti. Mažieji savanoriai išskubėjo į namus, o aš viliuosi, kad ši akcija duos rezultatų ir vaikiškų knygų lentyna papilnės.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyr. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė