Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2015 m. lapkričio mėnesį gautos šakinės literatūros knygos

Spausdinti
Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Leidėjas: Nacionalinis muziejus LDK valdovų rūmai
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 107

Anotacija:

Leidinyje trumpai pristatomos 2013 metais lankytojams atvertos muziejaus dalies salės ir erdvės, įdomiausi bei vertingiausi eksponatai.
Kadangi šiuo metu muziejuje įrengti du ekspoziciniai maršrutai, pagal tai išdėstyti salių ir kitų erdvių aprašai. Pirmas maršrutas atskleidžia Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos ir jos teritorijos raidą valstybės istorijos kontekste (nuo akmens amžiaus iki mūsų dienų). Vertingiausia dalis – išlikę autentiški mūrai ir unikalūs archeologų aptikti radiniai: kaulo, keramikos, medžio, metalo, odos, stiklo ir kiti dirbiniai. Be autentiškų reliktų, ekspozicijoje ir vadove pristatoma surinkta ikonografinė medžiaga, maketai, schemos, žemėlapiai.
Antras ekspozicijos maršrutas atspindi rūmų stilistinę raidą XV–XVII a., kai čia rezidavo Lietuvą, Lenkiją, Švediją ir kitus kraštus valdę bendri valdovai. Vadove nurodoma istorinė patalpų paskirtis. Atkurtuose reprezentaciniuose interjeruose pristatomi tų laikų Europos rūmams būdingi taikomosios ir vaizduojamosios dailės kūriniai: baldai, gobelenai, skulptūros, portretai, ginklai ir šarvai, žemėlapiai ir grafikos kūriniai, kitos lituanistinės vertybės.

Paul Arden
Nesvarbu, kas esi, svarbu, kuo nori būti 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 128

Anotacija:

Kelis dešimtmečius vienoje iš konkurencingiausių reklamos srityje dirbęs Paulas Ardenas dalijasi savo įžvalgomis apie atleidimo iš darbo privalumus ir kodėl geriau klysti, nei būti teisiam. Jis pateikia originalius ir logiškus atsakymus į kasdienius klausimus, kaip sukurti tobulą reklamą, kaip mąsto užsakovai, kas priklauso nuo kūrybininko, o kas – tiesiog nuo vadybos, kodėl verta dirbti su geriausiais, kokia tinkamo prekės ženklo galia ir t. t.
Ši knyga „Nesvarbu, kas esi, svarbu kuo nori būti” yra neįkainojama kiekvienam, kuris nori iš gyvenimo daugiau: kuria naują verslą, siekia išsiskirti iš konkurentų, nori drastiškai padidinti prekybos mastą, turi idėjų, bet nemoka jų parduoti, ar tai būtų abiturientas, ar individualiai dirbantis kūrėjas, ar kompanijos direktorius.
Kaip Sun Zi „Karo meną“ skaitome lyg verslo strategijos, o ne kautynių instrukciją, kaip Machiavellio „Valdovas” laikomas vadybos vadovėliu, nors parašytas apie valstybės valdymą, taip ir šioje knygoje geros reklamos principai pasitelkiami kaip verslo praktikos metaforos.


Kazys Šimonis
Kryžių, koplytstulpių ir stogastulpių piešiniai 
Leidėjas: Pasaulio lietuvių centras
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 216

Anotacija:

Tai – ketvirtoji dailininko K. Šimonio paramos fondo ciklo knyga, atskleidžianti Kazio Šimonio kūrybos daugialypiškumą. Šiame albume pristatomi dailininko įvairiose Lietuvos vietose užfiksuoti mediniai ir mūriniai mažosios architektūros paminklai, kurie iki šių dienų neišliko. Šie kūriniai turi ne tik meninę, bet ir istoriografinę vertę. Daugelio kūrinių reprodukcijos gautos iš privačių kolekcijų. Sudarytoja Nijolė Tumėnienė.

Sigita Staišiūnaitė
Gydančios rankos 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 208

Anotacija:

Daugelis žinome, koks malonus ir atpalaiduojantis gali būti masažas, o medikai nuolat pabrėžia jo naudą gerinant raumenų tonusą, kraujotaką, vidaus organų veiklą. Masažas teigiamai veikia sąnarius, padeda išlaikyti gražią odą, atpalaiduoja įsitempusius raumenis. Jis itin naudingas daug sėdintiems, keliaujantiems, vairuojantiems žmonėms.
20 metų masažo srityje dirbanti Sigita Staišiūnaitė ne tik taiko masažą gydydama pacientus, bet ir pati nuolat mokosi, studijuodama naujas masažo metodikas. Išanalizavusi daugiau nei dešimt masažo metodikų, autorė atrinko nesudėtingus judesius, kuriais galėsite pagerinti savo savijautą. Masažavimosi technikos iliustruotos nuotraukomis, o prie knygos pateikiama vaizdo medžiaga padeda lengvai išmokti judesius.
Taikydami šioje knygoje pateiktas nesudėtingas masažavimosi metodikas jūs galėsite sau padėti išvengti rimtų sveikatos sutrikimų, lengviau įveiksite nuovargį bei stresą, jausitės laimingesni ir gražiau atrodysite.

Violeta Domkuvienė
Vietnamas, Singapūras, Balio sala : magiškoji Pietryčių Azija 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 272

Anotacija:

Pietryčių Azija keliautojus vilioja užburiančia gamta, europiečiams neįprasta architektūra ir egzotiška virtuve. Tai tarsi rytietiškas rojus, kurio vienas kampelių – Singapūras. Tai vienas moderniausių ir švariausių miestų pasaulyje, kuriame dera modernūs dangoraižiai, Anglijos dvasia alsuojanti kolonijinio stiliaus architektūra ir senosios šventyklos.
Turistų pamėgta Balio sala sugebėjo išlaikyti autentiškumą. Lankantis joje susidaro amžinos šventės įspūdis. Jos gyventojai vis dar meldžiasi džiunglių tankmėje pasislėpusiose šventyklose, stebina atvykėlius unikaliais vestuvių ir laidojimo papročiais bei kerinčiais ritualiniais šokiais.
Trikampės šiaudinės skrybėlės, plačios mažyčių žmonių šypsenos, spalvoti motoroleriai, rožinių lotosų laukai, iki melsvo horizonto nubėgančios arba kalnais aukštyn lipančios ryžių plantacijos laukia Raudonojo drakono šalimi vadinamame Vietname. Kas gi nenorėtų paplaukioti po stulbinamo grožio Halongo įlanką ar vakare apsilankyti tūkstančio žibintų mieste Hojane.
Knygos autorė vaizdžiai ir įtraukiamai aprašo savo keliones, pasakoja apie lankomų šalių istoriją, įterpia ir smagių kelionės nuotykių, kurių tikrai netrūksta.

Alison Jenkins
300 dažymo ir apdailos patarimų, technikų ir amato paslapčių
Leidėjas: Naujoji Rosma
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 176

Anotacija:

Šiame naudingame žinyne „300 dažymo ir apdailos patarimų, technikų ir amato paslapčių” rašoma apie namų apdailą ir dekoravimą, apimami visi paviršių paruošimo klausimai (nuskutimas, šlifavimas, gruntavimas), taip pat jų apdirbimas (dažymas, tapetavimas, klijavimas plytelėmis), durų ir langų įstatymas, priežiūra, smulkus namų remontas…
Čia rasite begalę gudrybių, kurios padės išvengti įprastų nesėkmių bei klaidų ir tikrai gražiai suremontuoti namus.

Gabrielius E. Klimenka
Paranormalių mitų griovėjas 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 384

Anotacija:

Gabrielius E. Klimenka, dar vaikystėje susidomėjęs paranormaliais reiškiniais, o vėliau ir jų kritika, jau daug metų analizuoja, kodėl žmonės tiki paranormaliais reiškiniais ir ar tie reiškiniai egzistuoja. Šioje knygoje jis nagrinėja daugiausia dėmesio sulaukiančius reiškinius, nuo kontaktų su ateiviais iki meilės kerų bei horoskopų, bandydamas rasti faktais paremtų argumentų, paaiškinančių šių reiškinių kilmę, ir atskleisti paslapties šydą, dengiantį mūsų suvokimo labirintus, dėl kurių bandome mistifikuoti tai, ką per mažai pažįstame. Tad ką galima paaiškinti remiantis logika ir psichologija, o kokių atsakymų visgi mokslui nepavyksta rasti?

George Lois
Velniškai geras patarimas 
Leidėjas: Obuolys
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 176

Anotacija:

George’as Loisas yra reklamos legenda ir Big Idea Advertising agentūros įkūrėjas. Per savo karjerą Loisas sugalvojo pribloškiamą galybę išskirtinių reklaminių kampanijų, kurioms būdingas aukšto lygio dizainas ir neprilygstamas prekybos skatinimas.
Knyga „Velniškai geras patarimas (talentingiems žmonėms!)“ yra tiesmukų, kartais akiplėšiškų garsiojo kultūros provokatoriaus, savo unikaliu ir įkvepiančių mąstymui gerokai pakeitusio kultūrinį ir rinkodaros pasaulį reklamos guru George’o Loiso patarimų bei gyvenimo pamokymų rinkinys.


Enciklopedija apie Lietuvą 
Leidėjas: Debesų ganyklos
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 238

Anotacija:

Žinių apie savo šalį niekada nebus per daug. Kaip ir meilės!
Žvelgiant į pasaulio rutulį mūsų šalies reikia gerai paieškoti (rodos, ji tokia nedidelė!). Tačiau ar tai svarbu, kai kalbi apie savo Tėvynę, Gimtinę, savo giminę ir save?
Apie Lietuvą galime pasakoti valandų valandas, nes Lietuvos istorija – tūkstantmetė ir permaininga, gamta – išskirtinė, kultūros paveldas – turtingas, o kur dar garsūs lietuviai, išsibarstę po visą pasaulį.
Ši knyga pagelbės moksleiviams, papildys jų istorijos, pasaulio pažinimo ir geografijos žinias. Enciklopedija iliustruota naujausiomis nuotraukomis ir istorinėmis iliustracijomis, papildyta įdomiomis istorijomis, nuorodomis į lankomas vietas, o skaičius mėgstantys skaitytojai ras skiltį „Faktomanams“.
Knygoje pateikiamos temos apie lietuvių kalbą, istoriją, miestus, geografiją, gyvūniją ir augaliją, etnografinius regionus, kultūros paveldą, religijas ir kitas Lietuvai svarbias temas. Enciklopedija papildyta įdomiais faktais, istorijomis, skaitiniais, remiamasi naujausia statistika ir šių dienų aktualijomis. „Enciklopedija apie Lietuvą“ kiekvienam moksleiviui taps tiek pagalbininke mokykloje, tiek įdomia knyga laisvalaikio skaitiniams.