Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

90-metį švenčianti Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka diktuoja madas kitiems

Spausdinti

Šiais metais Alytaus rajono Kultūros darbuotojų diena sutapo su  Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 90-mečio
veiklos jubiliejumi. Gražūs sveikinimai, padėkos žodžiai buvo skirti rajono bibliotekoje dirbantiems ir dirbusiems, taip pat visiems Alytaus rajono kultūros darbuotojams. „Keičiantis laikui, modernėjant, mūsų darbuotojai išlieka reikalingi ir žmogui, ir kaimui. Būti reikalingiems didelis pasiekimas“, – sakė rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

 

Sveikindamas bibliotekos bendruomenę, meras A. Vrubliauskas pažymėjo: „Jūs drąsiai priimdavote visus iššūkius, niekados nėjote iš paskos, bet diktavote madas kitiems, esate veiklus ir ambicingas kolektyvas“. Meras A. Vrubliauskas asmeniškai padėkojo rajono viešosios bibliotekos direktorei B. Balionienei už darbo metus, atiduotus bibliotekai.

 

Šventėje tradiciškai padėkomis ir piniginėmis premijomis apdovanoti geriausi kultūros darbuotojai. Meras A. Vrubliauskas padėkas įteikė: Simno kultūros centro Kumečių kultūros namų renginių organizatoriui Juozui Kavaliauskui už asmeninį indėlį suburiant kaimo žmones kultūrinei veiklai, kūrybiškumą ir muzikinius pasirodymus, Daugų kultūros centro Butrimonių filialo choreografei Živilei Patinskaitei už choreografijos žanro puoselėjimą, aktyvią ir kūrybingą kultūrinę veiklą, savivaldybės viešosios bibliotekos vyresniajai bibliotekininkei Laimutei Ramaškevičienei už ilgametį nuoširdų darbą, profesionalų skaitytojų aptarnavimą,  skaitymo kultūros puoselėjimą, viešosios bibliotekos Ūkio skyriaus vedėjui Jonui Turčinavičiui už iniciatyvumą ir pareigingai atliekamą darbą bibliotekos ūkio srityje.

Piniginės 266 eurų premijos rajono savivaldybės tarybos sprendimu skirtos Pivašiūnų amatų centro kultūrinių renginių organizatorei Stasei Čižauskienei, viešosios bibliotekos direktorei B. Balionienei ir viešosios bibliotekos inžinieriui bibliotekiniams procesams automatizuoti Andriui Kuzmauskui.

Bibliotekos istorijos vingius apžvelgė jos direktorė B.  Balionienė. „Tai seniausia Pietų Lietuvos biblioteka, įkurta 1925 m. ir tuo metu pavadinta „knyginėliu“. Pirmasis skaitytojas užregistruotas lapkričio 5 d.“, – apie pradžią kalbėjo B. Balionienė. Ji pasidžiaugė, kad biblioteka sugebėjo prisitaikyti prie laikmečio pokyčių, įgyvendindama projektus, diegdama informacinių technologijų sprendimus, gyventojams pasiūlydama įvairių paslaugų bibliotekoje ir jos filialuose, kurių yra 32.

LR kultūros ministerija skyrė dvi padėkas: Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvui už svarų indėlį į Lietuvos bibliotekininkystės raidą, ilgametę aktyvią bibliotekinę edukacinę veiklą, nematerialaus kultūros paveldo puoselėjimą ir sklaidą, bendruomenės telkimą visuomeninei kultūrinei veiklai ir direktorei B. Balionienei už svarų indėlį į Lietuvos bibliotekininkystės raidą, Dzūkijos krašto tradicinės kultūros puoselėjimą, inovatyvių idėjų ir paslaugų diegimą.

Alytaus rajono Kultūros darbuotojų dienos proga bibliotekininkus ir kultūros darbuotojus pasveikino LRSeimo narys Raimundas Markauskas, bibliotekos direktorei padovanojęs Seimo medalį, bibliotekai – tris knygas ir LR Seimo saldainių.

Šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, tarybos nariai Vytautas Mikelionis ir Monika Ražanauskienė, kuri sveikindama biblioteką, padėkojo jai už bendrus projektus ir idėjų palaikymą.
Daugiau kaip 10 metų rajono viešojoje bibliotekoje direktorės pareigas ėjo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Virginija Mačiulienė. Ji, sveikindama kultūros darbuotojus, prisiminė ir darbo metus bibliotekoje, kilusius iššūkius ir tuo metu įdiegtas technologines naujoves ir įgyvendintus projektus.

Po gausaus būrio svečių: Alytaus miesto Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos, Alytaus kraštotyros muziejaus, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos, Alytaus rajono VVG vadovų ir atstovų, kitų garbingų svečių, sveikinimų kultūros darbuotojams gyvą unikalią instrumentinę muziką atliko pozityvia energija spinduliuojanti grupė „Subtilu – Z“.  Keturių vaikinų kolektyvas: du akordeonistai, birbynininkas ir perkusininkas, susirinkusiems dovanojo gerų emocijų dozę ir muziką sielai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija