Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2015 metų rugsėjo mėnesį gautos knygos vaikams ir jaunimui

Spausdinti
Victoria Aveyard
Raudonoji karalienė 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 405

Anotacija:

2015 metų laukiamiausia knyga, skirta „Divergentės“ ir „Bado žaidynių“ skaitytojams!
Maros pasaulis padalytas pagal kraują – raudonieji tarnauja sidabrinio kraujo kilmingiesiems, apdovanotiems antžmogiškomis galiomis. Mara yra raudonoji, gyvena skurdžiame kaimelyje vagiliaudama, kad pragyventų, kol lemties valia atsiduria sidabrinių karaliaus rūmuose. Valdovo, princų ir visų kilmingųjų dvariškių akivaizdoje ji atranda turinti ypatingų galių.
Norėdamas šitai nuslėpti, karalius priverčia Marą apsimesti kitados pamesta kilminga sidabrine ir paskelbia vieno iš savo sūnų sužadėtine. Norėdama išgelbėti namiškius nuo persekiojimo ir savo vaikiną nuo žūties mūšio lauke, ji sutinka apsimesti sidabrinių palikuone ir tapti princo Maveno sužadėtine. Mavenas neabejingas Marai, tačiau vyresnysis jo brolis, pirmasis princas Kalas, regis, irgi žavisi ja…
Noromis nenoromis Mara įtraukiama į pavojingus žaidimus. Kas bus laimėtojas šiame keistame nuolatos kariaujančiame pasaulyje, padalytame pagal kraujo spalvą?

Mac Barnett
Baisioji porelė
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 216 

Anotacija:

MAILSAS MERFIS – ŠAUNIAUSIAS POKŠTININKAS
Mailso šeima keliasi į kitą valstiją, jo laukia nauja mokykla ir nauji draugai. Senojoje mokykloje jis garsėjo kaip legendinis Pokštininkas, kaip bus naujojoje?.. Mailsas ryžtasi ir čia tapti pirmuoju, bet netikėtai sutinka savęs vertą priešininką. Prasideda „pokštų karas“ − kas ką įveiks… O gal vertėtų suvienyti jėgas ir pasivadinti Baisiąja porele? „Iškrėstume tokių pokštų, kokių dar niekas nematė!“ − nusprendžia buvę priešai ir tampa draugais.
Juokingų situacijų, linksmų nesusipratimų pilna, draugų ir populiariausių knygų vaikams autorių Mac Barnett ir Jory John sukurta istorija leis iš širdies pasijuokti kiekvienam atvertusiam šią knygą.
BAISIOJI PORELĖ – DVIGUBAI DAUGIAU POKŠTŲ!
IR DVIGUBAI DAUGIAU JUOKO!

Gayle Forman
Kai ji išėjo
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 267

Anotacija:

Mija ir Adamas – buvę įsimylėjėliai, susaistyti skausmingos praeities. Praėjus trejiems metams po tragiškos avarijos, kurioje žuvo merginos šeima, dabar išgarsėjęs Adamas Vaildas netikėtai atsiduria karjerą pradedančios Mijos koncerte Carnegie Hall Niujorke. Tikėdamasis, kad Miją pakaks išgirsti, Adamas pasislepia publikoje ir apstulbsta, kai po koncerto jį pakviečia į užkulisius. Nejaukus susitikimas pradeda naktį, kupiną skausmingų prisiminimų, širdį spaudžiančio noro susitaikyti su praeitimi ir viltingų atradimų.
Gayle Forman – apdovanojimų pelniusi visame pasaulyje žinomų bestselerių autorė ir žurnalistė. Parašė romanus, iš kurių lietuvių kalba išleisti „Tik viena diena“, New York Times bestseleris „Jei pasilikčiau“ ir „Kai ji išėjo“. G. Forman gyvena Niujorke, Brukline, su vyru ir dukromis.

Jay Asher
Mūsų ateitis 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 302

Anotacija:

Džošas ir Ema nuo vaikystės buvo geriausi draugai, bet viskas pradėjo keistis, kai prieš šešis mėnesius Ema nesileido Džošo pabučiuojama. Tarp draugų įsivyravusią įtampą nutraukė skambutis į Emos namų duris. Džošas atnešė paštu gautą nemokamą America Online kompaktinį diską ir pasiūlė instaliuoti programą jos naujame kompiuteryje. Instaliavę programą jie pateko į feisbuką.
Paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje dar niekas nebuvo girdėjęs šio žodžio. Dabar bilijonus vartotojų turintis socialinis puslapis tada dar buvo neišrastas. Taigi personažai pamato save ateityje – subrendusius ir sukūrusius savo gyvenimus. Tik ar Džošo ir Emos nenuvils ateitis? Ar išsipildys jų svajonės ir kurti planai? Kuo ilgiau jie klaidžioja po savo ateities gyvenimus, tuo aiškiau suvokia, kad visi jų dabartiniai veiksmai, sprendimai ir siekiai turės įtaką jų laimei ateityje…

Lois Lowry
Suskaičiuotos žvaigždės 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 141

Anotacija:

Šioje Niuberio (Newbery) medaliu apdovanotoje knygoje „Suskaičiuotos žvaigždės“ pasakojama apie drąsią dešimtmetę danę Anemariją Johansen. Per karą 1943 metais ši mergaitė nepabijojo vokiečių ir padėjo išgelbėti ne tik geriausią savo draugę, bet ir daug kitų žydų. Parašyti pasakojimą autorę įkvėpė tikra istorija. „Suskaičiuotos žvaigždės“ – tai jaudinanti visas kliūtis įveikiančios draugystės, drąsos ir žmogiškumo pamoka.
Amerikiečių rašytoja Lois Lowry (Louesa Lauri) yra daugiau nei trisdešimties knygų jaunimui autorė. Ji gimė Havajuose, augo Niujorke, Pensilvanijoje ir Japonijoje, dabar gyvena Kembridže ir devyniolikto amžiaus ūkyje Meine. Ji du kartus apdovanota Niuberio medaliu – už romanus „Suskaičiuotos žvaigždės“ ir „Siuntėjas“, taip pat daugybe kitų apdovanojimų.

Holly Smale
Moksliukė
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 301

Anotacija:

Apdovanojimą pelnęs debiutinis Holly Smale bestseleris „Geek girl. Moksliukė“ – išties nuostabus kūrinys apie tai, kas mūsų gyvenime svarbiausia: tik reikia nepamiršti, kas esame, ir tikėti savimi.
Pagrindinė knygos veikėja Harieta Maners yra tikrų tikriausia moksliukė. Su Nata ji draugauja nuo vaikystės. Nors merginos labai skirtingos, tai nekliudo joms būti geriausiomis draugėmis.
Nata svajoja tapti modeliu, bet, nelemtai susiklosčius aplinkybėms, tai nutinka… Harietai! Įdomus ir visiškai kitoks naujasis pasaulis, į kurį patenka Harieta, panašus į svajonių gyvenimą, bet viskas gali akimirksniu pasikeisti.

Akvilina Cicėnaitė
Raudonosios Uolos prakeikimas 
Leidėjas: Alma littera
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 229

Anotacija:

Po paslaptingo nutikimo Kengūrų slėnyje Ilzė labai pasikeičia. Naujoji Ilzė, drąsi ir šauni, net mokyklos gražuolį Oliverį išdrįsta pakviesti į pasimatymą.
Negi jos lauks baisus nusivylimas?
Gal dėl visko kaltas Raudonosios Uolos prakeikimas, persekiojantis visus, kurie drįsta nepaisyti nerašytų taisyklių?

Leena Parkkinen
Gražiausia karvutė 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 62 

Anotacija:

Liesapienė Tetrapakė – kilminga pirmos klasės airšyrė, šeši šimtai kilogramų be ragų – ar bent ji pati taip teigia. Net jei ji ir sveria mažiau, vieną dieną rasti tokią karvę besiprausiančią tavo vonioje – dalykas rimtas ir nekasdienis. O kai paaiškėja, kad šios karvutės didžiausia svajonė – laimėti karvių grožio konkursą… Tik kaip įveikti savo didžiausią konkurentę Didulę, kuri prizą laimi jau trečius metus iš eilės?

Shaun Tan
Prarastas daiktas 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 33 

Anotacija:

Norite išgirsti visą istoriją? Tiesa, ji nebus juokinga ar kraupi. Tokių jau daug girdėjote. Ji apie dalykus, kurie ne pasakojami, o jaučiami.
Ji apie tai, kad nereikia būti mažam, kad liktum nepastebėtas. Apie tai, kaip sunku, kai esi ne savo vietoje.
Ir dar apie tai, kad tiems, kurie tau rūpi, niekad neleisi atsidurti užmarštyje. Aišku, tik tada, jei nebūsi įnikęs į kitus darbus…

/ Bonowicz, Gortat
Nauji Lioleko ir Boleko nuotykiai 
Leidėjas: Nieko rimto
Išleidimo metai: 2015
Puslapių skaičius: 210

Anotacija:

Kai gyvenime trūksta nuotykių, reikia leistis ieškoti seno piratų lobio kieme ar pamiršto vaiduoklio rūsy.
Laimei, Liolekui ir Bolekui tokių paieškų niekada neprireikė.
Internetiniame pokalbyje jie sutinka vampyrą, išėję pailsėti prie jūros – pintą pabaisą, o ant lovos sukonstruoja laiko mašiną.
Bet ar šie neįtikėtini dalykai iš tiesų tokie, kokie atrodo iš pradžių? Šitai turėsite išsiaiškinti patys.
„Nauji Lioleko ir Boleko nuotykiai” – tai dviejų nutrūktgalvių berniukų istorijos tęsinys.
Aštuoni talentingi lenkų vaikų rašytojai surėmė plunksnas ir sukūrė dešimt naujų pasakojimų, kuriuose kaskart nutinka neplanuoti ir linksmi nesusipratimai.