Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viktorina „Skaitai knygas, kaupi žinias“ / Punios filialas

Spausdinti

Gegužės 7 – ąją į Punios biblioteką rinkosi Punios mokyklos – daugiafunkcio centro 5 ir 6 klasės mokiniai. Jie dalyvavo viktorinoje „Skaitai knygas, kaupi žinias“, skirtoje spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

„Knyga yra mūsų visų žinių ir mokslo pradžia. Tad šiandien ir sužinosime ar jūs skaitote knygas, ar daug žinių sukaupėte skaitydami jas, o galbūt sužinosite ką nors naujo ir negirdėto. Linkiu būti aktyviems, draugiškiems vieni kitiems ir sėkmės.“  – pradėjo renginį bibliotekininkė.

Pirmiausia vaikai traukė lapelius, kuriuose skirtingomis spalvomis  buvo užrašyti skaičiai 1(geltona), 2(žalia), 3(raudona) – tokiu būdu buvo sudarytos trys mišrios 5-6 klasių komandos ir joms priskirta spalva. Pirmoji nevertinama užduotis buvo išsirinkti komandos kapitoną ir sugalvoti komandos pavadinimą, kuris buvo užrašytas ant komandos spalvos lapo.

Susipažinus su viktorinos eiga ir taisyklėmis, prasidėjo varžytuvės. Kapitonų laukė pirmas darbas – surasti bibliotekoje paslėptą pirmąją užduotį – baltą lapą perrištą komandos spalvos kaspinėliu. Vaikams teko iššifruoti mįslę, įrašyti praleistus patarlių žodžius, pateikti literatūrinius atitikmenis dzūkiškiems žodžiams.

„Žiniukų mūšis“ parodė, ar vaikai skaito knygas, nes teko parašyti kuo daugiau gerųjų ir blogųjų knygų veikėjų, pasakų pavadinimų, princo darbų, kuriuos jis turi padaryti dėl princesės, lietuviškų knygų autorių pavardžių, gyvūnų, kurie yra pasakų veikėjai, kūrinių, kuriuos parašė Astrida Lindgren.

Paskutinė užduotis buvo kryžiažodis, kuriame teko atsakyti į 18 įvairiausių klausimų ir iššifruoti kryžiažodžio atsakymą „Knyga – žinių šaltinis“. Šią užduotį pavyko įveikti tik vienai komandai.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog dvi komandos surinko vienodai taškų, todėl vėl teko varžytis kapitonams. Savo komandai pergalę laimėjo 5-okas Dovydas Jonas Vaitkevičius, kuris labai tiksliai įvardijo lietuviškos spaudos uždraudimo ir atgavimo datas.

Komandos buvo apdovanotos pagyrimo raštais ir saldžiais prizais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė