Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verslo fanai dalinosi patirtimi su būsimais verslininkais

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje balandžio 23 dieną įvyko renginys „Verslo fanai“ skatinantis gyventojų verslumą. Renginį organizavo viešoji įstaiga „Motyvatoriai LT“. Pasak šios įstaigos vadovo Juozo Adomaičio renginių, kurie skatintų jaunimo verslumą vis dar trūksta, o apypilnė bibliotekos konferencijų salė tą tik patvirtina.

„Motyvatoriai LT“ vadovas Juozas Adomaitis

Renginio dalyviams buvo pristatytos Alytaus miesto ir rajono savivaldybių smulkaus ir vidutinio verslo paramos formos. Alytaus teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo skyriaus vedėja Vaida Kamandulienė labai išsamiai pristatė Darbo biržos teikiamą paramą pradedantiems ir vykdantiems verslą.

Alytaus teritorinės darbo biržos Užimtumo rėmimo skyriaus vedėja Vaida Kamandulienė

Alytaus kredito unijos vadovas Zenonas Anušauskas pristatė kredito unijos funkcijas ir teikiamas paskolas, bei kredito unijos elektroninės bankininkystės privalumus prieš bankus.

Alytaus kredito unijos vadovas Zenonas Anušauskas

Apie šeimyninio verslo ypatumus papasakojo MB “Guzva” atstovai Ieva ir Dainius Guzai. Šiuo metu jų šeima dirba prie trijų projektų: prie elektroninės drabužių parduotuvės “Eva style.lt”, “StogaiStogai.lt” ir “Stakliuprekyba.lt”. Verslininkų pora noriai dalinosi savo turima patirtimi, atsakinėjo į dalyvių klausimus.

MB “Guzva” atstovai Ieva ir Dainius Guzai

Kaimo turizmo sodybos savininkas Vilius Vaicekauskas pasakodamas savo kaimo turizmo įkūrimo istoriją akcentavo, kad  jaunimui nereikėtų skubėti skolintis verslo pradžiai, o pradinį kapitalą geriau užsidirbti užsienyje .

Kaimo turizmo sodybos savininkas Vilius Vaicekauskas

Renginį užbaigė Alytaus rajono vietos veiklos grupės projektų vadovė Vida Vrubliauskienė. Pasakodama apie Alytaus rajono VVG veiklą ji nurodė, kad pasitelkus Alytaus rajono kaimo bendruomenes, verslo ir valdžios atstovus, bei efektyviai pasinaudojant ES skiriama parama yra įmanoma kurti geresnę gyvenimo kokybę Alytaus rajone ir sudaryti tinkamas sąlygas tolesnei rajono plėtrai.

Alytaus rajono vietos veiklos grupės projektų vadovė Vida Vrubliauskienė

Viešoji įstaiga „Motyvatoriai LT“ dėkoja renginio dalyviams, pranešėjams ir Alytaus rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos kolektyvui už galimybę surengti renginį bibliotekoje, bei pagalbą renginio metu.

“Verslo fanai”

Sekantis renginys “Verslo fanai” numatomas gegužės 21 dieną kavinėje „Spotas“ (Dariaus ir Girėno g. 11, Alytus).