Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ūdrijos bibliotekoje karaliavo pasaka

Spausdinti

Balandžio 3 dieną Ūdrijos bibliotekoje vyko vaikų knygos šventė „Andersenas – pasakų karalius“. Ši diena pasirinkta minint garsaus pasakų kūrėjo – danų rašytojo Hanso Kristijano Anderseno 210 – ąsias gimimo metines.

Ar galima įsivaizduoti vaikystę be Hanso Kristijano Anderseno pasakų? Galima, tačiau nelabai norisi, kaipgi be fantazijos, nuotykių, išbandymų, išminties. Anderseno istorijos lydi mus visur. Juk ir patys kartais esame ir bjaurieji ančiukai, dar nežinantys, kad galime tapti gulbėmis, ir mylinčios undinėlės ir iš vietos į vietą aplinkybių nešamos coliukės.

Šios šventės tikslas – įkvėpti, paskatinti vaiką meilei knygai, atkreipti daugiau dėmesio i vaikų literatūrą, į skaitymą. Šventės metu pristatyta literatūros paroda „Andersenas – pasakų karalius“, vyko pasakų viktorina „Atspėk kokia tai pasaka“. Viktorinos metu buvo skaitomos Hanso Kristijano pasakų ištraukos, o žiūrovai turėjo atspėti pasakos pavadinimą. Atspėjusieji buvo apdovanoti prizais. Vyko eilėraščių konkursas, vaikai jam ruošėsi iš anksto, buvo skaitomos žymių žmonių mintys, patarlės apie knygas, skaitymą, vaikai žaidė kūrybinius stalo žaidimus, žiūrėjo pasaką „Coliukė“. Hansas Kristijanas Andersenas laikomas pasakos tėvu, na o pasakos moko jautrumo, sąžiningumo, pagarbos, turi didelę įtaką formuojantis charakterio savybėms.

Renginio pabaigoje buvo apdovanotos aktyviausios bibliotekos skaitytojos Akvilė Gudaitytė, Arijana Danivičiūtė (3kl.) ir Ernesta Fišerytė (5kl.), joms įteikti padėkos raštai. Šventės pabaigoje visi dalyviai pasivaišino saldžiais prizais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresnioji bibliotekininkė
Daiva Balionienė