Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Knyga – dvasios stiprybė / Alovės filialas

Spausdinti

Knygos – didelės išminties, darbo ir žinių lobynai. Jų reikšmė yra neįkainojama, nes skaitymas lavina kiekvieno žmogaus vaizduotę, kūrybingumą, sugebėjimą įsijausti į kito asmens emocijas, suprasti jo pasaulėjautą. Žmogus, skaitydamas knygą, niekada nebūna vienišas, – su juo yra knyga, kuri praturtina jo dvasinį pasaulį.

2015 metų kovo 18 dieną Alovės pagrindinėje mokykloje vyko kultūrinė meninė pažintinė veikla „Knyga – dvasios stiprybė“ priešmokyklinukams ir 1-5 klasių mokiniams, skirta Knygnešio dienai paminėti. Dieną pradėjome žiūrėdami filmą „Knygnešys“, kuris supažindino mokinius su knygos keliu lietuviškos spaudos draudimo metais. „Klausimų – atsakymų“ metodu vyko filmo aptarimas, kurio metu vaikai suprato, kokia svarbi lietuviška knyga ir knygnešių ryžtas ją išsaugoti. Mokytojos organizavo mokiniams dailyraščio konkursą. Nors visi mokiniai dailyraščio tekstą rašė labai susikaupę, bet sėkmė šypsojosi ne visiems…

Smagi ir labai prasminga veikla priešmokyklinukams ir 1-2 klasių mokiniams vyko bibliotekoje, kur bibliotekininkė B. Jarusevičienė pristatė spaudinių parodą ,,… imkite mani ir skaitykite“, skirtą Knygnešių dienai paminėti, priminė mokiniams, kad knygnešiai padėjo mums išlaikyti kalbą, raštą. Bibliotekininkė parodė įvairių dydžių ir formatų knygas, priminė kur „gyvena“ jiems skirtos knygelės, kaip jas prižiūrėti ir saugoti. Aptarę lietuviškus stebuklingus žodžius, mokiniai juos iliustravo ir susegė į „Gražiausių lietuviškų žodžių knygą“.

Sigutė Kaminskienė ir Renata Miškauskienė
Alovės pagrindinės mokyklos mokytojos

Nuotraukose keletas akimirkų iš valandėlės bibliotekoje:

  Dovilei Karalaitytei gražiausias žodis – Laisvė

Priešmokyklinio ugdymo klasės mokinys Gytis Klimavičius užrašė Mama

Antros klasės mokinė Evelina Zamblauskaitė užrašė Lietuva, Mokytoja, Tėvynė

Augustinas Stankevičius ir Kajus Rutkauskas užrašys keletą gražių žodžių

Spalvingas pirmos klasės mokinio Gintauto Pijaus Čiukaičio darbelis

5902  Mokytojos – Sigutė Kaminskienė, Renata Miškauskienė ir Marija Navickienė džiaugėsi vaikų darbeliais.