Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Dekupažo pamoka Punios filiale

Spausdinti

Priešistorė: vienai veikliai jaunai puniškei Sandrai vasario pabaigoje kilo mintis pasekti miestų pavyzdžiu ir suburti vaikučius auginančias mamas į klubą, kuriame galėtų dalintis patirtimi, užsiimti širdžiai miela veikla, plėsti savo akiratį. Taip atsirado Facebook paskyra „Punios mamyčių klubas“, kur vyksta virtualus bendravimas ir suderinamas tikrų susitikimų laikas.

Vasario 27-ją keletas mamyčių su vaikučiais išėjo kartu pasivaikščioti į lauką, o kovo 7-ją vyko susipažinimo vakarėlis „Panemunių dzūko pirkioje“. Mažuosius kūdikius palikę tėvelių ir močiučių globai, mamytės atsivedė 3 – 4 metukų vaikučius. Šie, apsipratę ir susipažinę, žaidė su mašinytėmis, piešė, dėliojo Puzzle, o mamytės tuo tarpu galėjo išgerti arbatos ir pasikalbėti. Visiems susitikimas patiko, tad nutarta ilgai nelaukus susitikti ir nuveikti, ką nors smagaus ir naudingo.

Po poros savaičių mamytės jau rinkosi į dekupažo pamokėlę Punios bibliotekoje. Pamokyti šio meno iš Druskininkų atvyko Justina, kuri yra ištekėjusi už puniškio, todėl ir į Punios mamyčių klubą įstojo. Ji atsivežė visas reikalingas priemones, o „mokinės“ turėjo pasirūpinti tik daiktais, kuriuos norėtų pagražinti. Dauguma atsinešė medines dėžutes, tik aš nutariau prikelti naujam gyvenimui seną vazoną.

Dekoravimas dekupažo technika nėra greitas darbas – pamokėlė vyko apie 3 valandas, tačiau visos tvirtino, kad laikas pralėkė greitai, o svarbiausia įdomiai ir smagiai. Kai kurios netgi susiplanavo atnaujinti ir toliau naudoti daiktus, kuriuos jau žadėjo išnešti į rūsį ar išmesti. Taigi šis užsiėmimas pasitarnaus ir kaip švietėjiškas renginys, skatinantis mažiau šiukšlinti, tausoti gamtą. Juo labiau, kad jis vyko kovo 20-ją, kai minima Pasaulinė Žemės diena.

Ir dar, kovo 20-ji nuo 2012 metų Jungtinių Tautų paskelbta Tarptautine laimės diena. O mes, šiltai pabendravę, išmokę šį bei tą naujo, pasigaminę gražių darbelių, tiktai jautėmės LAIMINGOS!

Netyčia tapusi Punios mamyčių klubo globėja
Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyr. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė

Justina rodo savo darbelius

Renkamės servetėles

Darbas pačiame įkarštyje

Mokytoja Justina (ir mano senas vazonas)

Su mažaisiais padėjėjais.

Vazonas kaip naujas