Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Poezijos dienos paminėjimas Nemunaičio filiale

Spausdinti

Kovo 21 d. – 15-ieji metai, kai nuo 2000 m. minima Pasaulinė poezijos diena, kurią paskelbė UNESCO. Poezija kilo iš liaudies šokių. Ritmuoti, rimuoti žodžiai buvo dainuojami, grojant muzikai, šokant. Taip senovės žmonės išreikšdavo savo emocijas ir patirdavo iškrovą, atsipalaiduodavo. Tai taip pat buvo ritualas, skirtas pagarbinti dievus. Poetą neva įkvepia mūzos – kūrybos įkvėpėjos. Tuomet poetas buvo laikomas dievišku aiškiaregiu, pranašu, pasakojančiu apie dievus.

Šią lietingą šeštadienio popietę į Nemunaičio biblioteką susirinkę vaikai paminėjo Poezijos dieną, prisiminėme lietuvių poetus, rašančius vaikams – A. Matutį, J. Marcinkevičių, J. Degutytę, S. Gedą, K. Kubilinską ir kitus, bei vietinius Nemunaičio žmones, kurie kuria eiles – J.I. Gruodienę, Z.Būtėną, A. Naudžiūnienę.

Bibliotekininkė padeklamavo keletą eilėraščių ir pasidalijo gyvenimiška patirtimi, kad eilėraštis kartais dieną praskaidrina, o kartais užmigti padeda. Kiekvienas dalyvis pasirinktoje knygelėje susirado labiausiai patikusius eilėraščius ir juos garsiai perskaitė. Kadangi mes patys buvome ir skaitovais, ir žiūrovais – tai viską filmavome ir paskui kartu žiūrėjome. Vaikai, kupini įspūdžių ir besidžiaugiantys prizais, išsiskirstė į namus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyr. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė

Šeštadienio popietę į Nemunaičio biblioteką susirinkę vaikai paminėjo Poezijos dieną bei prisiminė vaikams rašančius lietuvių poetus.

Kiekvienas dalyvis pasirinktoje knygelėje susirado labiausiai patikusius eilėraščius ir juos garsiai perskaitė.

Mėgstamiausias lietuvių poetų eiles skaitė ir mergaitės…

… ir berniukai.

O paskaičius galima ir pasidalyti įspūdžiais…

… ar šiaip ką nors smagaus nuveikti.

Bendra skaitovų nuotrauka prisiminimui.