Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Suaugusiųjų mokymosi savaitė ,,Gyvybės medis“

Spausdinti

Atsiliepdama į Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos kvietimą švietimo, kultūros ir meno institucijas bei organizacijas jungtis į penkioliktąjį suaugusiųjų mokymosi savaitės judėjimą, 2014 m. lapkričio 20 d. Alovės pagrindinė mokykla pakvietė mokinių tėvus, mokytojus į susitikimą, kurio tikslas akcentuoti kiekvieno žmogaus elgesio ir vertybių, asmeninės atsakomybės už darną šeimoje ir bendruomenėje aspektus. Mokyklos direktorius Juozas Navickas pasidžiaugė, kad mokinių tėvai neliko abejingi šiam kvietimui, kaip kad nėra abejingi savo atžalų auklėjimui.

Apie sparčiai artėjantį euro įvedimą kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės finansų ir strateginio skyriaus vedėja Gintarė Jociunskaitė. Pranešimą ,,Tėvų pagalba vaikams mokantis“ parengė Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė Vilija Šiugždinytė, nuosekliai ir išsamiai paaiškindama tėvų įtaką vaikų ugdymui.

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis pranešime ,,Žmogaus teisių ir laisvių apsauga baudžiamojo proceso aspektu“ akcentavo, kad žmogaus teisės yra įtvirtintos įvairiuose teisės aktuose, nurodė institucijas, kurios gina vaiko teises, aptarė jų darbą. Diskusijos metu vyriausiasis prokuroras akcentavo, kad vaikai turi ne tik teises, bet ir pareigas, kurios nuolat jiems turi būti primenamos, ir būtina, kad vaikas žinotų, jog jeigu jis neatlieka savo pareigų, tai bus adekvačiai įvertinta ne tik teisiniu, bet ir paprotiniu aspektu. Kiekvienas turi žinoti, kad bet kuri laisvė susijusi su atsakomybe už savo veiksmus.

Šis susitikimas suteikė vilčių, kad mokyklos bendradarbiavimas su institucijų darbuotojais tęsis. Jau po renginio, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filiale pasidalindami įspūdžiais, mokyklos vadovai – direktorius Juozas Navickas ir direktoriaus pavaduotoja Jūratė Petkevičienė su vyriausiuoju prokuroru Stasiu Kasiuliu numatė tolesnio bendradarbiavimo galimybes.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyr. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė

Apie sparčiai artėjantį euro įvedimą kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės finansų ir strateginio skyriaus vedėja Gintarė Jociunskaitė.

Pranešimą ,,Tėvų pagalba vaikams mokantis“ parengė Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė Vilija Šiugždinytė.

Po renginio mokyklos direktorius Juozas Navickas ir direktoriaus pavaduotoja Jūratė Petkevičienė su vyriausiuoju prokuroru Stasiu Kasiuliu numatė tolesnio bendradarbiavimo galimybes.