Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarptautinę vaikų knygos dieną Kumečiai paminėjo integruota pamoka

Spausdinti

Balandžio 12 d. Kumečių bibliotekoje buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Bibliotekininkė Nijolė Pocevičienė ir Miroslavo gimnazijos Kumečių pagrindinio ugdymo skyriaus lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Žukauskienė suorganizavo puikią integruotą pamoką 6 klasės mokiniams.

Renginio pradžioje bibliotekininkė papasakojo apie šios šventės atsiradimą, jos svarbą. Etikos mokytoja Albina Kasperavičienė perskaitė šventinį 2018 metų latvių rašytojos I. Zandere kreipimąsi „Knygoje mažas yra didelis“. Šis kreipimasis privertė susimąstyti. Kartu su mokiniais ieškojome žodynuose tarptautinių žodžių, aiškinomės, ką jie reiškia ir diskutavome, kaip skaitydami tampame dideliais.

Tarptautinei vaikų knygos dienai kasmet sukuriamas ir plakatas. Šiais metais jo autorius – latvių dailininkas Reinis Petersons. Išvydusi plakatą šeštokė Austėja Varankaitė taikliai nusakė mintį: „Vaikai kuria pasaulį skaitydami knygas.“ Po gražaus bibliotekininkės pristatymo, mokinių laukė žaidimas „Atspėk pasakos pavadinimą“ ir prizai. Iš vaikystės gražiausias pasakas geriausiai atsiminė Austėja Varankaitė.

Puikią pamoką bibliotekoje baigėme pasirinkdami knygas. Jas perskaitę šeštokai skaitymo malonumais dalinsis per literatūros pamoką.

 

Miroslavo gimnazijos Kumečių pagrindinio ugdymo skyriaus
lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Rasa Žukauskienė