Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pasižvalgymai po Alytaus kraštą Santaikos bibliotekoje

Spausdinti

Spalio 15 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Santaikos filiale ir maži ir vyresni rinkosi susipažinti su interaktyvia paroda apie Dainavos kraštą, kurioje pateikiama informacija apie Alytaus apylinkes: piliakalnius, bažnyčias, muziejus ir kitas lankytinas vietas. Dvi komandos dalyvavo protų mūšyje ,,Pasižvalgymai po Alytaus kraštą“.

Linksmai nusiteikusios dvi komandos ,,Alfos“ ir ,,Morkytės“ turėjo tik vieną minutę atsakyti į vieną užduotą klausimą, o iš viso laukė keturi rungčių etapai, susidedantys iš penkių klausimų. Įdomiausia pasirodė, kad klausimus galėjo matyti planšetiniuose kompiuteriuose, o atsakymus užrašyti lape.

Klausimai pasirodė ne tokie ir lengvi, bet renginys paskatino labiau domėtis ir sužinoti apie savo kraštą. Abi komandos surinko vienodai taškų, tad pralaimėjusių nebuvo. Renginio užsiėmimus vedė animacinis personažas pingvinukė Pepė iš animacinio filmuko „Pingvinuko Lolo nuotykiai“.

Renginys buvo parengtas pagal projektą „#MŪSŲ KRAŠTAS: Alytaus ir Vilniaus bendruomenių tapatumo ugdymas bibliotekose“. Ačiū organizatoriams: Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojoms Jūratei Šalaševičienei ir Linai Vasiliauskaitei, bei projekto partnerei – Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešajai bibliotekai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Petkevičienė