Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Protų kovos vyko Pivašiūnų bibliotekoje

Spausdinti

Protų kova „Pasižvalgymai po Alytaus kraštą“, startavusi Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje, perdavė estafetę Pivašiūnų filialui. Norinčių dalyvauti atsirado ne taip ir mažai – 12: tai „SOS Vaikų Kaimai“ Pivašiūnų dienos centrą lankantys vaikai su savo vadovėmis Egle Aliuliene ir Elyte Babravičiūte bei atostogaujantys pivašiūniškiai.

Visi pasiskirstė į tris komandas: „UEFA“, „Šypsenėlės“ ir „Mes – jėga, nugalėsim visada“. Bibliotekininkė Marytė Burneikienė visus supažindino su projektu, žaidimo taisyklėmis ir… visi įsijungė į „mūšį“. Nors klausimai iš pirmo žvilgsnio atrodė lengvi, teko pasukti galvas, nes, pradėjus gilintis, atsirado po kelis atsakymų variantus, todėl teko įtempti atmintį, prisimenant teisingą atsakymą.

  Po beveik valandą trukusios kovos, susumavus atsakymus, nugalėjo komanda „Mes – jėga, nugalėsim visada“, surinkusi 11 taškų. Nugalėtojai buvo apdovanoti knygelėmis ir saldžiu prizu. Kitiems įteikti paguodos prizai.

Visi dalyviai pildė anketas, kuriose išsakė savo nuomonę apie šį žaidimą, kas jiems patiko labiausiai, ar sužinojo ką nors naujo apie savo kraštą.

Pivašiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė
Marytė Burneikienė