Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Sodros“ specialistai surengė seminarą rajono bibliotekininkams

Spausdinti

Siekdami sudaryti galimybę klientams kuo patogiau bendrauti su „Sodra“, gegužės 10 d. Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Alytaus skyriaus specialistų susitikimas-seminaras aktualiomis „Sodros“ paslaugų teikimo temomis. Žinodami, kad rajono bibliotekos yra pagrindiniai žinių bei informacijos šaltiniai kaimų bendruomenėse, „Sodros“ darbuotojai specialiai rajono bibliotekininkams organizavo susitikimą-seminarą, tikėdamiesi, jog šiuose mokymuose įgyta patirtimi jie galės pasinaudoti ne tik patys, bet ir gebės ją perduoti bibliotekų lankytojams. Būtent tai ir akcentavo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Alytaus skyriaus Klientų aptarnavimo skyriaus vedėja Rasa Raibikienė.

Susitikime dalyvavusi Pensijų skyriaus vedėjo pavaduotoja Dalia Žibinskienė supažindino susirinkusius su pensijomis susijusia naujausia informacija bei atsakė į seminaro dalyvių klausimus. Informacinių sistemų skyriaus vyriausias specialistas Darius Bieliauskas papasakojo apie atnaujintame „Sodros“ tinklalapyje esančią aktualią informaciją, paaiškino, kaip pateikti prašymus „Sodrai“ internetu bei kokiu būdu asmens elektroninėje paskyroje susiformuoti suvestines apie stažą bei prognozuojamą pensijos dydį. Seminaro dalyviai taip pat sužinojo, kaip aktyvavus kliento identifikavimo kodą gauti informaciją apie save telefonu 1883.

Didelio susirinkusiųjų dėmesio sulaukė pristatyta nauja Elektroninė gyventojų aptarnavimo sistemą EGAS, kurią sukūrė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Pagrindinė EGAS paskirtis – perkelti į elektroninę terpę gyventojams teikiamas valstybinio socialinio draudimo paslaugas.

Šiuo metu gyventojai jau gali jungtis prie EGAS interneto adresu http://gyventojai.sodra.lt, teikti „Sodrai“ elektroninius prašymus, gauti apie save informaciją iš Fondo valdybos informacinės sistemos bei suteikti teisę kitiems asmenims peržiūrėti informaciją apie save.

Dabar EGAS naudotojams nebereikia vykti į „Sodrą“ dėl vienos ar kitos paslaugos, o valstybinio socialinio draudimo paslaugų teikimo procedūros tapo aiškesnės bei paprastesnės, padidėjo ir jų automatizavimo lygis. Tad EGAS leidžia ne tik pagerinti „Sodros“ paslaugų gyventojams kokybę, bet ir mažina jų teikimo išlaidas.

Tikimasi, jog naujos sistemos dėka gyventojai pajus realią šiuolaikinių informacinių technologijų bei interneto tinklo naudą, kuri jiems leis sutaupyti laiko ir greičiau bei operatyviau pasinaudoti „Sodros“ teikiamomis paslaugomis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija