Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Projektas „Augu kartu su knyga“ dovanoja draugystę ir šypsenas

Spausdinti

2022 m. rugsėjo mėnesį Butrimonių gimnazijos 1 klasės mokiniai pradėjo įgyvendinti projektą „Augu kartu su knyga“. Projekto tikslas – formuoti mokinių įprotį skaityti, kas padėtų gilinti žinias ir skaitymo patirtį pritaikyti socialinių santykių kūrimui su aplinka (bendraamžiais, tėvais, mokytojais), problemų sprendimui ir kūrybinei saviraiškai.

Viso projekto metu ugdytiniai skatinti domėtis knygomis, supažindinti su įvairiais kuriančiais vaikams autoriais, mokėsi klausyti skaitomo teksto, atliko teksto supratimo užduotėles, iliustravo perskaitytus tekstus, piešė mylimiausius perskaitytų knygų veikėjus, gamino stalo teatro lėles, inscenizavo labiausiai patikusius kūrinėlius. Projekto metu siekta perskaityti kuo įvairesnių ir įdomesnių tekstų, atitinkančių vaikų amžių. Į projekto veiklą aktyviai įsijungė ir tėveliai, kurie kiekvieną dieną bent 20 minučių skirdavo garsiniam skaitymui su savo vaiku.

Projekto metu tobulėjo vaikų šnekamoji kalba drąsiai išsakant mintis, įvardijant jausmus, lavėjo fantazija. Projekto užsiėmimų metu buvo ugdoma pažinimo,  pilietiškumo, kultūrinė, kūrybiškumo, komunikavimo, socialinė bei emocinė kompetencijos.

Gegužės 12 dieną Butrimonių bibliotekoje vyko baigiamasis projekto „Augu kartu su knyga“ renginys: pirmokai drąsiai ir pakankamai sklandžiai skaitė labiausiai patikusius tekstus iš knygų, kurias padovanojo projekto rėmėjai – verslininkai Jonas Sabeckas, Vytautas Kondratas ir UAB „Vagos prekyba“. Pasigaminę stalo teatro lėles vaikai kūrė nuostabias istorijas, išreikšdami jausmus ir fantaziją, parodė svečiams piešinių parodą „Mano knygų herojai“, nuoširdžiai džiaugėsi savo darbais ir pasakojo veikėjų istorijas.

Renginyje dalyvavę svečiai: LKKSS Vilniaus skyriaus ats. plk. Arūnas Dudavičius, buvęs istorijos mokytojas, ištikimas knygos bičiulis, projekto sumanytojas ir partneris, Marytė Burneikienė, buvusi ilgametė Pivašiūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė, džiaugėsi pirmokų skaitymo įgūdžiais, kūrybiškumu, gebėjimu bendrauti.

Gimnazijos direktorius Valdas Valvonis pasidžiaugė projekto veiklomis, padėkojo ir įteikė padėką bei atminimo lentelę projekto sumanytojui ir koordinatoriui A. Dudavičiui už bendradarbiavimą, kūrybiškumo ugdymą ir pilietiškumo puoselėjimą.

2022-2023 m. m. projekto veiklos „Augu kartu su knyga“ pasibaigė, tačiau tikiu, kad draugystę su knyga 1 klasės mokiniai užmezgė tvirtą ir ilgam.

Nuoširdžiai dėkoju Alytaus r. savivaldybės viešosios bibliotekos Butrimonių filialo vyresniajai bibliotekininkei, teatro mokytojai, projekto „Augu kartu su knyga“ partnerei Astai Daironienei už bendradarbiavimą įgyvendinant projektą.

Butrimonių gimnazijos 1-os klasės mokytoja
Rita Peckuvienė