Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pivašiūnų bibliotekoje vyko popietė „Eilėraštis iš vaikystės“, skirta Pasaulinei poezijos dienai

Spausdinti

Poezija yra grožinės literatūros dalis, kurioje išnaudojamos ne tik tiesioginės prasminės kalbos savybės, bet ir estetinės ar keliančios jausmus, asociacijas. Poezijos kūriniai – eilės, jos kuriamos pasitelkiant įvairias stilines kalbos priemones, o pats žodis „poezija“ yra kilęs iš graikiško žodžio „poieo“, reiškiančio „kurti“, „statyti“.

Kovo 23 d. Pasaulinės poezijos dienos proga Pivašiūnų bibliotekoje vyko popietė „Eilėraštis iš vaikystės“, kurioje dalyvavo 3-4 klasių mokinės. Renginio metu bibliotekininkė papasakojo apie poeziją, skaidrių pagalba pristatė poetą Henriką Radauską, jo kūrybą, esminius jos bruožus.

Susirinkusios mokinės skaitė Henriko Radausko eiles, aptarė joms labiausiai patikusį kūrinį, nupiešė piešinius, kaip jos įsivaizduoja poeziją.

Popietė „Eilėraštis iš vaikystės” įkvėpė mokines ir pačioms sueiliuoti ar gražiai padeklamuoti kokį jų sukurtą posmą. Tai visiems sukėlė daug teigiamų emocijų ir, tikėkimės,  paskatins ir toliau domėtis poezija bei ją skaityti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irma Patinskaitė

Virtuali skaidrių pateiktis „Spalvų žaismas Henriko Radausko kūryboje“. Parengė Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė Irma Patinskaitė