Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Santaikoje vyko šaudymo varžybos „Taiklusis šaulys“, skirtos Lietuvos kariuomenės dienai paminėti

Spausdinti

Lapkričio 26 dieną į Santaikos kultūros namus rinkosi Lietuvos šaulių sąjungos Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Alytaus r. Dominyko Jėčio-Ąžuolio 108 kuopos jaunieji šauliai – vyko šaudymo varžybos „Taiklusis šaulys 2022“, skirtos Lietuvos kariuomenės dienai paminėti.

Dalyvavo 22 komandos iš Simno, Miroslavo, Daugų, Pivašiūnų, Krokialaukio gimnazijų ir jaunieji šauliai iš Kumečių. Jaunesniųjų grupėje (11-14 metų) I vietą iškovojo komanda „Mironiukai-1“, II vieta atiteko komandai „Mironiukai-2“ – abi iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos. III vieta – komandai „Šovinukai“ iš Simno gimnazijos. Individualioje įskaitoje šioje amžiaus grupėje nugalėtoja tapo Kamilė Danilevičiūtė iš Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos, antrą vietą užėmė Airidas Zavackas iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos, o trečią – Gabija Krutulytė iš Simno gimnazijos.

Vyresniųjų grupėje I vietą iškovojo komanda „Keršytojai“ iš Simno gimnazijos. II vieta atiteko komandai „Kumečiai“ , III vieta „Šovinukai“ iš Miroslavo gimnazijos. Individualioje įskaitoje šioje amžiaus grupėje nugalėtoju tapo Audrius Deščeras, antra vieta džiaugėsi Viktorija Krušnaitė – abu iš Simno gimnazijos, trečia buvo Gabija Žūkaitė iš Miroslavo gimnazijos.

Išbandę akies taiklumą ar laukdami šaudymo eilės jaunieji šauliai bibliotekoje galėjo apžiūrėti kuopos vado Petro Grėbliausko parengtas parodas: „Tarpukario Lietuvos Marijampolės ir Alytaus apskrities gyventojų vestuvinės ir portretinės nuotraukos“ (1918-1940 m.), „Laikraščių „Žemaičių prietelius“ ir „Mūsų rytojus“ skelbimai“ (1933 m.), pažaisti šaškėmis, šachmatais, Xbox‘s, Mistakos, Jenga žaidimus, lavinti įgūdžius žaisdami biliardą, stalo tenisą.

Varžybų nugalėtojus pasveikino, taures ir medalius įteikė varžybų vyr. teisėjas, šaulys Vytautas Paškevičius ir 108-os kuopos vadas Petras Grėbliauskas. Jie pasidžiaugė, kad tarp kuopos jaunųjų šaulių stiprėja bendravimas ir bendradarbiavimas, kad vis populiarėja šaudymo sportas.

Varžybų dalyviai dėkoja Alytaus r. savivaldybės administracijai, Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-ąjai rinktinei, Virginijui Žilinskui, Alytaus r. savivaldybės viešosios bibliotekos Santaikos filialo vyr. bibliotekininkei Laimai Morkevičienei.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresn. bibliotekininkė
Laima Morkevičienė
Simno gimnazijos jaunųjų šaulių būrelio vadovė
Danutė Gudaitienė