Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mano pirmasis mokytojas

Spausdinti

Spalio 5 dieną minima Tarptautinė mokytojų diena. Šią dieną pagerbiami mokytojai, jų svarba ir indėlis į jaunosios kartos mokslą bei ugdymą. Tradiciškai pagerbdama mokytojus Daugų miesto biblioteka kiekvienais metais organizuoja šventines popietes, kuriose netrūksta smagių akimirkų bei šiltų prisiminimų.

Šiemet popietėje drauge su pradinių klasių mokiniais dalyvavo prailgintos dienos grupės mokytojos Vilija Sakalauskienė ir Vyda Sudvajienė. Popietės metu vaikai susirinkusiems skaitė eilėraščius bei pasakojo apie savo mokytojas.

Itin įdomūs visiems pasirodė vaikų atsakymai į užduotą klausimą: ar mokytoja toks pats žmogus kaip visi? Daugelį nustebino pradinukų atsakymai, kurie teigė, jog mokytoja daug žino, yra graži, protinga ir aukšta. Be to ji saugoja ir rūpinasi kiekvienu vaiku. Į klausimą, o ką gi patys keistų mokykloje tapę mokytojais, vaikai nedvejodami atšovė, jog jie mokiniams leistų mokytis tik dvi dienas per savaitę, bet pamokos vyktų visą dieną.

Vėliau savo pirmąsias mokytojas prisiminė mokytojos Vilija su Vyda, o popietės pabaigoje kiekviena klasė suvaidino sceninį vaizdelį apie savo mokytoją. Šauniausi tapo trečiokai bei mokytoja Antanina Vitkauskienė.

Artėjančios Tarptautinės mokytojų dienos proga linkime visoms mokytojoms sveikatos, stiprybės ir ištvermės, ugdant tokius gabius ir žingeidžius vaikus.

Čia būtų šalta, jei ne Jūsų širdis,
Čia būtų tamsu, jei ne Jūsų mintis,
Čia būtų liūdna, jei ne Jūsų šypsnys,
Skatinantis, giriantis, atleidžiantis.

Justinas Marcinkevičius

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė