Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Jaunystė duota daugumai, senatvė – išrinktiesiems

Spausdinti

Gyvenimo tėkmė mus visus neša į ramų, dosnų ir išmintingą brandos užutėkį. Taip jau lemta, kad jaunas žmogus negali išlikti, tačiau prabėgę metai apdovanoja kitku – gyvenimiška patirtimi, nuveiktų darbų vaisiais, pasiekimų džiaugsmu. Kiekvienas savaip džiaugiamės savųjų dešimtmečių derliumi, o artėjant spalio 1-ąjai, Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, tuo džiaugsmu norima pasidalinti ir su aplinkiniais.

Ta brandžia proga rugsėjo 28 d. Miroslavo globos namuose ir vyko popietė „Jaunystė skirta daugumai, senatvė – išrinktiesiems“. Šią dieną stengiamasi ir skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, siekiama ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Tad renginio pradžioje nuskambėję šio straipsnio autorės linkėjimai tik pabrėžė tai, kas vyresnio amžiaus žmonėms yra svarbiausia ir brangiausia: sveikata, artimųjų žmonių meilė ir dėmesys.

Renginyje netrūko gražių ir prasmingų žodžių, sveikinimų bei linkėjimų, skambių dainų ir balsingų dainininkų. Pasveikinti senjorų sugužėjo Miroslavo skyriaus ansamblis „Slabadėlė“, kuriam vadovauja Jūratė Matulevičienė. Nors ansamblyje dainuoja nemažai garbaus amžiaus senjorių, tačiau smagios dainos liete liejosi lyg iš jaunatviškų širdžių.

Senjorai labai džiaugėsi galėdami kartu dainuoti, nes daugumai dainų žodžiai buvo žinomi. Jos visus tarsi sugrąžino į jaunystę ir išgyventas smagias akimirkas. Vėliau Genutė Plytninkienė paporino dzūkiškų eilių, o pasibaigus renginiui bibliotekininkė pažadėjo prieš adventą čia vėl sugrįžti, jei tik neužklups ligos ar kokie nors karantinai.  

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė