Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rajono bibliotekininkai kėlė kvalifikaciją nuotoliniuose kursuose

Spausdinti

Rugsėjo 22 d. rajono bibliotekininkai kėlė profesinę kvalifikaciją nuotoliniuose kursuose, kuriuos parengė ir organizavo Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka. Tai ne pirmieji kursai, kuriuose šiemet dalyvavo rajono bibliotekų darbuotojai, tačiau pirmieji, kuriuose buvo kalbama apie nuotolinio darbo platformas „Zoom“ ir „Microsoft Teams“. Šių kursų tikslas – susipažinti su įvairiais nuotolinio darbo įrankiais ir tokiu būdu kelti bibliotekų specialistų kompetenciją organizuojant savo profesinę veiklą nuotoliniu būdu.

Šiuo metu tokie mokymai yra ypač aktualūs ir paklausūs, nes patogumo dėlei ar susiklosčius tam tikroms nepalankioms aplinkybėms (pvz. siaučiant koronaviruso pandemijai) darbuotojams labai patogu dirbti neiškeliant kojų iš namų. Abi šios priemonės palengvina ir pagerina bendradarbiavimą, suteikdamos komandoms paprastus bendravimo būdus. Naudodami „Zoom“ ir „Microsoft Teams“ galite bendrinti failus ir ekrano vaizdus su kolegomis. Šios programos taip pat palaiko vaizdo ir garso konferencijas, individualius ir grupės skambučius.

4 akad. val. trukusiuose mokymuose lektorė, Regiono bibliotekų metodikos ir vadybos skyriaus vadovė Žydrūnė Tichanavičienė mokymų dalyvius supažindino su šių platformų funkcijomis bei jų ypatumais, perspėjo apie saugumo priemones, kurių būtina imtis, siekiant išvengti pašalinių asmenų dalyvavimo privačiuose darbiniuose pokalbiuose. Nemažai buvo kalbama ir apie darbo grupių kambarių („Breakout Rooms“) sukūrimą, vaizdo fonų, vaizdo filtrų pakeitimą, transliaciją į socialinius tinklus bei apklausų parengimą.

Mokymų pabaigoje lektorė pristatė bibliotekų darbuotojams itin naudingas ir nemokamas failų konvertavimo bei didelės apimties failų persiuntimo platformas, kurios kursams pasibaigus jau buvo sėkmingai išbandytos ir panaudotos kasdieniame darbe.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija