Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos paminėjimas Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Gegužės 7-ą švenčiame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventę, kuri yra labai reikšminga data tautos ir valstybės istorijoje. Prieš šimtmetį pergalingai baigėsi lietuvių kova dėl teisės reikšti mintis savuoju raštu. Šia proga parengta spaudinių ir virtuali paroda „Autografas – kultūros paveldo dalis“, kurioje pristatomos autografuotos knygos iš Krokialaukio bibliotekos ir asmeninės bibliotekininkės kolekcijos. Autografuotomis vadinamos išliekamosios vertės knygos su rankraštiniais dovanojimo įrašais skaitytojams, žymiems visuomenės veikėjams, mokytojams, kolegoms, draugijoms ir bibliotekoms, giminėms ir bičiuliams ar tiesiog parašai su datomis.

Autografai – svarbūs rašto paminklai, atspindintys to laikmečio knygos kultūrą ir socialinius ryšius, galintys suteikti naujų duomenų autorių bei buvusių knygų savininkų biografijoms, atskleisti jų tarpusavio santykius ir likimo vingius. Autografuotos knygos yra unikali ir reikšminga kultūros paveldo dalis.

Knygos ir jose esantys autografai į biblioteką yra atkeliavę iš įvairių renginių, susitikimų ir primena apie šiltą bendravimą su jų autoriais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė

Paulius Širvys pasirašo nuotraukoje. XX a. 8 deš. Arnoldo Baryso nuotr.