Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Solidarumo su Ukraina renginyje – jautrūs žodžiai motinoms, rankdarbių mugė ir ukrainietiški skanumynai

Spausdinti

Balandžio 30 d. Šaulių namuose vyko Alytaus rajono savivaldybės renginys, skirtas Motinos dienai ir solidarumui su kovojančia Ukraina, – „Iš širdies į širdį! Від серця до серця“. „Noriu padėkoti Lietuvai ir lietuviams, kad mus priėmėte, užtikrinote saugumą mūsų vaikams, kad galiu čia, stovėdama scenoje, kaip ir kitos ukrainietės moterys – laisvai kalbėti ir džiaugtis, stebėti koncertą, nesislėpti nuo krintančių bombų“, – nesulaikydama ašarų kalbėjo ukrainietė Tatjana Nosenko.

„Dievo dovana tiems, kurie turi laimingas ir sveikas mamas. Pasidžiaukime buvimu šalia brangiausio žmogaus, apkabinkime savo mamas, priglauskime jas prie širdies bent mintyse. Kartu apkabinkime ir karo išblaškytas Ukrainos moteris motinas, būkime susitelkę ir ryžtingi, nepavarkime remti vieni kitų. Šlovė Ukrainai“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Renginyje taip pat dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, Neįgaliųjų draugijos pirmininkė Liudmila Makselienė, svečiai. Gražiausias dainas mamoms dovanojo vokalinė grupė „Credo“, Andrius Abromavičius, Asta Pilypaitė ir jos vadovaujamos dainavimo studijos atlikėjai. Renginio metu veikė lietuvių ir ukrainiečių rankdarbių paroda – mugė, kurios metu buvo galima įsigyti gražių suvenyrų, o Šaulių namų fojė buvo išskirtinė galimybė pasivaišinti tradiciškais ukrainietiškais patiekalais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Solidarumo su Ukraina renginio Alytaus šaulių namuose video fragmentai