Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Žodžiai iš vaiko širdies“

Spausdinti

Raiškiojo skaitymo konkursui „Žodžiai iš vaiko širdies“ ruošėsi visi Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokiniai. Tik danguje slėpynes bežaidžianti saulė, regis, skatino vaikus rinktis kuo trumpesnius, kuo nuotaikingesnius eilėraščius. Skambėjo A. Matučio, Mariaus Marcinkevičiaus, R. Skučaitės, E. Selelionio, D. Grigaliūnienės eilėraščiai, skirti pavasario džiaugsmams atspindėti, vaikų nuotaikoms išreikšti.

Mokiniai tikrai stengėsi, todėl vertinti buvo sunku. Skyriaus vedėja Loreta Alksninienė pabrėžė, kad svarbiausia – kūrinį paskaityti įtaigiai, raiškiai. Jai pritarė ir mokytoja Danutė Česnulevičienė.

Skaitovus vertino ne tik komisija, bet ir patys vaikai. Dar nepaskelbus konkurso rezultatų geriausiai jie vertino trečios klasės mokinę Lukreciją Taraškevišiūtę. Komisija gi (prisipažinsiu, kad ir pati jai priklausiau) vertino sekančiai: trečia vieta pasidalino Lukrecija ir jos bendraklasė Amelija Soldatova, antroji vieta atiteko Emilijai Remeikaitei (4 kl. mokinei), o pirmos vietos laimėtoja – Adrija Sinkevičiūtė (4 kl. mokinė). Ji konkursui pasirinko A. Matučio eilėraštį „Apie mamą“.

Nuskriaustų tarsi ir nebuvo: vieniems – diplomai, o kitiems – saldumynai.

Manau, svarbu paminėti, jog vaikams pasiruošti padėjo ne tik jų mokytojos – Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė, bet ir mamytės bei tėčiai.

Tad tegul Motinos dienos šventę papuoš ir mamas pradžiugins jų vaikų skaitomos eilės.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė