Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Motinos meilė – nešanti žemei gyvenimo saulę…“/ Skirta Motinos dienai /

Spausdinti

„…puiki ta gegužė! Svaigina trapi lapija, siūbuoja baltaskarės ievos, skleidžia pumpurus obelų žiedai, skamba įvairių paukščių giesmių balsai, o visa žemė nuklota mažomis saulytėmis – geltonomis pienių karūnomis. Nežiūrint šalto vėjo gūsių ir šalnų naktimis, atrodo pati gamta sveikina brangiausią žmogų – Mamą.“

Su pavasariu, atgyjančia gamta, pirmaisiais gėlių žiedais ateina pati gražiausia šventė – Motinos diena. Motinos diena Lietuvoje švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Ši diena skirta pačiam mylimiausiam ir brangiausiam žmogui – Mamai. Tai diena, kai kiekvienas susimąstome apie šį nepakeičiamą ir neįkainojamą turtą, apie jos neišsenkančią meilę, rūpestį ir globą. Skiriame pačias gražiausias eiles, dėkojame už tai, kad esame.

Jos paveiksle sudėta visa, kas žmogui brangiausia, todėl Motinos diena laikoma viena svarbiausių kalendorinių švenčių. Ji švenčiama pavasarį ne šiaip. Motina tapatinama su Žeme, nes kai ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Šios šventės esmė ne iškilmės, puošnūs simboliai, bet namų pagerbimas, dėkojimas už visus patirtus skausmus, rūpestį, begalinę meilę ir nuoširdaus ryšio tarp motinos ir vaikų buvimas.

Minit Motinos dieną Mergalaukio bibliotekoje surengta Simno neįgaliųjų dienos centro paroda „Motinos meilė – nešanti žemei gyvenimo saulę…“ Parodoje eksponuojami įvairių dydžių, rūšių ir formų gėlių žiedai, kuriuos neįgalieji gamino iš įvairių tradicinių ir netradicinių medžiagų. Gėlių puokštės pagamintos atlasinių juostelių, siūlų, raukto ir spalvoto popieriaus. Taip pat puikus netradicinių medžiagų panaudojimo pavyzdys – iš kiaušinių dėžutės sukurti spalvingi tulpių žiedai.

Vienos įspūdingiausių gėlių žiedų kompozicijos sukurtos naudojant įvairiaspalves moteriškas pėdkelnes. Visus šiuos gėlių žiedus padarė Simno neįgaliųjų dienos centro lankytojai kartu su socialinio darbuotojo padėjėja Jurgita Žulkiene ir Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos rankdarbių specialistėmis.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė