Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Keistuoliai piratai Pivašiūnuose

Spausdinti

Štai ir nuskambėjo paskutinis šių metų Pivašiūnų bibliotekos Skaitymo skatinimo programos projektinis akordas. Nuskambėjo, manau, skambiai, nes pradinukų balsai tikrai sklido garsiai ir toli. Kaip nesklis, jei mus aplankė keistuoliai piratai iš Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos teatriuko „Šakar Makar“ su savo nauja edukacine programa – piratai ruošėsi į gimtadienį, bet jie nežinojo, kad reikia pasipuošti, nežinojo, ką nešti dovanų. Čia į pagalbą jiems atskubėjo beždžionėlė ir… visi žiūrovai.

Pasirodo, jog pirmiausia reikia nusiprausti ir pasipuošti, ir dar dovaną būtinai reikia nešti. Geriausia dovana irgi ne bet kas, o knyga. Kol piratai prausėsi, rengėsi, ieškojo dovanos, vaikai su beždžionėle smagiai leido laiką, atlikdami įvairias užduotis. Buvo daug gerų emocijų, daug juoko ir … kelios ašaros, nes visi labai norėjo nusifotografuoti su piratais ir jų ginklais; kardas buvo tik vienas, o jį norinčių palaikyti atsirado daugiau, todėl ir pabiro ašarėlės…

Po spektaklio buvo apdovanoti geriausių piešinių iš perskaitytų knygų autoriai ir tie, kurie projekto metu geriausia pasirodė. Kolegos iš Lazdijų atvežė ne tik spektaklį vaikams, bet ir dovanų, kurių bibliotekai nebūna per daug – knygų. Žinoma, su dovanomis bibliotekai atvyko ir projekto iniciatorius Arūnas Dudavičius. Didelis ir nuoširdus AČIŪ jiems.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas įteikė padėkas teatriukui „Šakar Makar“ ir projektą rėmusiems verslininkams. Jas perduos ponas Arūnas, nes mūsų rėmėjai šį kartą – verslininkai iš Panevėžio, Telšių ir Vilniaus.

Labai smagu buvo prie kavos, arbatos puodelio pabendrauti su kolegomis iš Lazdijų, juk pandemija visus buvo įspraudus į savus „rėmus“. Be galo džiugu, kad prieš 3 metus užmegzti ryšiai nenutrūko, pakviesti jie maloniai sutiko atvykti.

Kai girdi skambų vaikų juoką, matai džiaugsmą akyse, kad pamatė kažką naujo, sužinojo, supranti ir pajunti – vien dėl tų akimirkų verta dirbti, ieškoti naujų darbo ir bendravimo formų, įrodyti sau ir kitiems, jog mes galime.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė