Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė Vytauto Račicko jubiliejui paminėti

Spausdinti

Sausio 13 d. Punios bibliotekoje vyko popietė pradinių klasių mokiniams „Sunku būti mokiniu“, skirta vaikų rašytojo Vytauto Račicko 70-osioms gimimo metinėms.

Pirmiausia su vaikais apžiūrėjome V. Račicko knygų, esančių bibliotekoje, parodą ir garsiai skaitėme apsakymą „Sunku būti mokiniu“ iš to paties pavadinimo knygelės.

Šio apsakymo personažui Jokūbėliui sunku būti stropiam mokiniui, jis mėgsta kalbinti savo suolo draugą ir pasakoti jam būtas nebūtas istorijas. Viską matanti mokytoja vis jį perspėja, kol galiausiai, netekusi kantrybės, pakviečia prie lentos rašyti sakinį. Jokūbėliui lietuvių kalba pats sunkiausias dalykas, jis ir klaidų privelia, ir gražiai rašyti niekaip nesiseka. Taip ir šį kartą įvyko: klasės draugus jis prajuokino, o supykusi mokytoja Jokūbėlį po pamokų paliko.

Na o mano klausytojai prisipažino, kad ir jų mokytoja labai panaši – ir mato viską, ir net po pamokų kartais palieka, nes… jie irgi į Jokūbėlį būna panašūs.

Aptarę knygelę, ėjome artimiau susipažinti su autoriumi. Tam pasinaudojome Akmenės miesto Onos Šimaitės bibliotekos darbuotojų virtualia paroda „Apie Vytautą Račicką ir jo kūrybą“, o taip pat virtualiai apžiūrėjome rašytojo sodyboje įkurtą jo parašytų knygų „Personažų parką“. Beje, šiam parkui nemažai skulptūrų, taip pat ir Jokūbėlio, sukūrė medžio drožėjas Algirdas Judickas, kuris gimė Alytaus rajone, Punios apylinkėje, Padvariškių kaime. 

Popietės metu vaikai ne tik klausėsi ir žiūrėjo, jiems teko ir porą užduočių atlikti: stebėdami virtualią parodą, jie turėjo atpažinti, kurios knygelės yra ir mūsų bibliotekoje (parodoje jas visas matė), o 2-4 klasės mokinukams teko dar ir rašto darbas – Jokūbėlio padarytas klaidas ištaisyti. Kadangi visi pasirodė šauniai, tai ir atsilyginau visiems „šokoladiniais eurais“: kam kliuvo 2, kam 50, o kai kam ir 200 Eurų, bet visi liko patenkinti, o labiausiai aš, nes visi vaikai pasiėmė skaityti po keletą knygelių.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė