Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gruodžio džiaugsmai Pivašiūnuose

Spausdinti

Vėl apsisuko laiko ratas, vėl žiema su savo rūpesčiais ir džiaugsmais…

Gruodis Pivašiūnų bibliotekoje prasidėjo turiningai – pradinukai su savo mokytojomis lankosi bibliotekoje, renkasi knygeles, kurias skaito kiekvieną dieną, mokosi susikaupimo advento laikotarpiu, laukdami Kalėdų stebuklo.

Šiemet, gruodžio 5 d., sukanka 120 metų nuo JAV scenaristo, animatoriaus, filmų režisieriaus Volto Disnėjaus gimtadienio. Ta proga bibliotekininkė parengė virtualią parodą apie jo gyvenimą ir kūrybą, o po supažindinimo su šia paroda žiūrėjome animacinį filmą su visiems gerai žinomu kino kompanijos „Walt Disney pictures“ pavadinimu. Bibliotekoje veikia spaudinių paroda, skirta šiam įžymiam žmogui.

Pirmomis gruodžio dienomis į bibliotekos duris pasibeldė ir Knygų Kalėdos. Nepailstantis, niekada tuščiomis neatvykstantis atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius su visa dėže pačių gražiausių, spalvingiausių knygų užsuko į biblioteką.

Pasikvietėme pradinių klasių mokytojas ir prie puodelio arbatos aptarėme jau nuveiktus darbus, sutarėme, jog toliau vykdysime skaitymo skatinimo projektą. Juk vaikystė – tas laikas, kai reikia skiepyti meilę skaitymui ir knygai, pagarbą gimtai kalbai, sau ir kitiems.

Nuoširdus ačiū gerbiamam Arūnui už jo veiklą, puoselėjant mažųjų (ir ne tik) skaitytojų meilę knygai vis papildant bibliotekos fondą naujais leidiniais.

Ačiū Prancūzijoje gyvenančiai Erikai, kuri padovanojo bibliotekai 30 skaitytojo pažymėjimų: juos nemokamai gaus geriausi Pivašiūnų bibliotekos skaitytojai.

Netiesa, jog stebuklų nebūna – jie šalia mūsų, tik reikia juos pastebėti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė