Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Knyga prakalbina ir gydo sielą

Spausdinti

Rugsėjo mėn. Butrimonių bibliotekoje skaitytojai turėjo galimybę pajusti knygos galią dalyvaudami biblioterapijos renginyje „Knyga prakalbina ir gydo sielą“. Renginio metu buvo skaitoma knygų ištraukos, pasidalinta mintimis apie asmens vidinius potyrius, apie kūrybiškumo pajautimą, apie knygos įtaigą ir įtaką.

Skaitytoja Alina Kurpoviesienė kalbėjo: „Sutikite, kartais knygos padaro didelę įtaką mūsų gyvenime! Man įtaką padarė rašytojos Louise L. Hay knygos „Pamilk save ir būk laimingas” ir „Dėkingumas – tai gyvenimo būdas”. Jos padėjo suvokti, kad tik mes patys esame atsakingi už savo sveikatą, sėkmę ir visą gyvenimą. Dėkingumas yra vienas iš gyvenimo stebuklų. Kuo dažniau dėkojame, tuo daugiau atsiranda dalykų, už kuriuos dėkoti verta. Tai tarsi gyva energija, padedanti mums patirti daug daugiau, nei esame įpratę. Įtakota šios knygos pradėjau rašyti dėkingumo dienoraštį. Tai tapo savotiška meditacija, padedanti pamatyti gerus dalykus mano gyvenime. Dėkoju už tai, kas man duota, ir už tai, ką išmokstu, už tai, ką dar noriu pasiekti, už gražią gamtą ir sutiktus žmones. Dėkingumas ragina siekti geriausių ir didžiausių tikslų. Atrandu harmoniją. Knygos iš tiesų gali įkvėpti ir gydyti!“

Kita renginio dalyvė Gina Griškonienė teigė, kad „skaitymas yra poilsis ir atsipalaidavimas, o buvimas su knyga – tai gilus kūrybiškumo pajautimas“.

Taigi terapinis skaitymas padeda dėmesingai pažvelgti į savo vidinį pasaulį. Skaitydami prasmingus tekstus išgyvename išreikštą kūrybiškumą, atsitraukiame nuo kasdienybės rūpesčių, dvasiškai stiprėdami panyrame į susitikimą su savimi.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė