Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kultūros paveldas šalia mūsų…“

Spausdinti

Eičiūnų bibliotekoje veikiančioje parodoje „Šaudyklėlė gražiai šauna, siūlų neužgauna…“ galima susipažinti su eičiūniškės Stasės Konstantinavičienės audimo ir siuvinėjimo darbais. Paroda yra skirta 2021 metų Europos kultūros paveldo dienoms paminėti.

Parodoje eksponuojama tik maža dalelytė audėjos išaustų darbų. Tai lovatiesės (divonai), staltiesės, užuolaidos, rankšluosčiai, takai. Siuvinėta šukinyčia, staltiesėlės. Kaip pasakoja pati darbų autorė, kuriai šiuo metu yra 94 metai, seniau namuose audė medžiagas paklodėms, marškiniams, kelnėms, maišams. Juos audė iš lininių ir vilnonių siūlų.

Naminius rankšluosčius ausdavo ne tik nusišluostyti, bet ir puošybai, dovanoms. Visgi didžiąją moters audimo darbų dalį sudaro lovatiesės. Daugelis parodos lankytojų gėrisi itin skoningai derančiomis lovatiesių spalvomis, raštais, rankšluosčių galų mezginiais, siuvinėjimais.

„Audimas – tai sunkus darbas, reikalaujantis daug kantrybės ir ištvermės“, – sako vis dar guvi, pajuokauti mėgstanti ir dar šiuo metu be akinių audžianti senjorė.

Paroda bibliotekoje veiks iki rugsėjo 30 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Eičiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Regina Germanavičienė