Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Paaiškėjo skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rezultatai

Spausdinti

Baigėsi vasara, o su ja ir skaitytojų pamėgtas Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“. Pasak akcijos organizatorių, akcijos „Vasara su knyga“ populiarumas auga kasmet: šią vasarą buvo perskaityta daugiau nei 100 000 knygų, t. y. beveik 10 000 knygų daugiau nei praėjusiais metais. Iš viso iššūkį įveikė beveik 18 000 gyventojų.

„Vasara su knyga“ – jau šeštą kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su LR kultūros ministerija rengiama skaitymo skatinimo akcija. Akcija prisijungė ir prie Lietuvos viešųjų bibliotekų iniciatyvos „Biblioteka visiems“ siekdama, kad skaitymo iššūkis įtrauktų kuo įvairesnes, net ir atskirtį patiriančias, socialines grupes.

Vilniaus regiono bibliotekos šiemet puikiai padirbėjo ir pasiekė puikių rezultatų: skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“ dalyvavo 5122 skaitytojų, iš jų penkias užduotis įveikė ir sėkmingai iššūkį įveikė 3598 skaitytojai. Vilniaus regiono bibliotekose iš viso buvo perskaityta 22 755 knygų.

Pirmąją vietą Vilniaus regione užėmė Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kuri į „Vasara su knyga“ akciją sukvietė 1118 žmonių, iš kurių iššūkį įveikė 856 žmonės. Viso šiame rajone buvo perskaityta 5299 knygos.

Nuo Švenčionių labai nedaug atsiliko ir antrą vietą skaitymo iššūkyje pasiekė Alytaus rajono viešoji biblioteka. Joje iššūkyje dalyvavo 917 skaitytojų, iššūkį įveikė 840 žmonių, viso perskaityta 4710 knygų.

Kiekvienam Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojui, kuris įveikė iššūkį, priklauso dovanėlė, kurią atsiimti reikia registravimosi metu pasirinktoje bibliotekoje. Šiemet dovanėlė – tai daugkartinis gėrimų šiaudelis su skaitymo iššūkio simbolika. Jis pasirinktas dėl kelių priežasčių – šių metų iššūkio tema buvo „Knyga – vasaros desertas“ ir dėl tvarumo idėjos. Silikonis gėrimų šiaudelis gali būti naudojamas daug kartų, yra labai patogiai įpakuotas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija