Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kviečiame Alytaus rajono jaunimą dalyvauti geriausio eilėraščio konkurse!

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka kas dveji metai Dauguose rengia poezijos festivalį „Laukinės vaivorykštės“, pavadintą Alytaus rajone gimusios poetės, Nacionalinės premijos laureatės Onės Baliukonės  pirmosios poezijos knygelės vardu. Pirmasis poezijos festivalis įvyko 2012 m., antrasis – 2014-aisiais, trečiasis – 2017 m., o ketvirtasis, vykęs 2018 m., buvo išimtinai skirtas Onės Baliukonės 70-osioms gimimo metinėms paminėti. Juose savo eiles skaitė ir Onę prisiminė žinomi poetai, literatūros kritikai, skambėjo jaunųjų debiutantų kūryba, bardų dainos.

2021 m. rugsėjo 30 d. 13.00 val. Daugų kultūros centre (Ežero g. 30) Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka surengs jau penktąjį literatūros festivalį, kuriame žinomi šalies kūrėjai ir literatai pristatys savo naujausius kūrinius, skaitys eiles, atsakys į susirinkusiųjų klausimus. Pirmą kartą šis festivalis nesitenkins vien tradicine poezija, o glaudžiai apims ir tarpusavyje susies skirtingus literatūros žanrus – prozą ir poeziją, neužmirštant ir prasmingos autorinės dainos.

Festivalio metu be kviestinių svečių savo kūrybą pristatys ir jaunieji rajono poetai, dainuos bei gros žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai.

Vienas iš penktojo festivalio akcentų – „Jaunųjų poetų tribūna“. Renginio metu jauniems (16-29 m.) rajono autoriams bus suteikta išskirtinė galimybė pristatyti savo kūrinius platesnei žiūrovų auditorijai, tad daugeliui jaunųjų poetų tai pasitarnaus papildomu postūmiu jų tolesnei kūrybinei veiklai.

Jaunieji kūrėjai dar prieš poezijos šventę festivalio organizatoriams pateiks du savo geriausius eiliuotus kūrinius, kurie juos persiųs autoritetingai komisijai, sudarytai iš festivalyje dalyvausiančių poetų bei bardų. Geriausias poezijos festivalio jaunasis poetas bus apdovanotas „Laukinės vaivorykštės“ skulptūrėle, o du sėkmingiausi kūrėjai –  literatūriniais almanachais.

Tikimės, jog šią kūrybinę bibliotekos iniciatyvą palaikys ir prie jos prisidės rajono kultūros, bibliotekų, švietimo įstaigų darbuotojai, ypatingai – lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai, puikiai žinantys jų mokymo įstaigose kuriančius jaunuosius poetus. Žinodami, jog daugelyje mokymo įstaigų yra ne vienas eiles kuriantis jaunas žmogus, kreipiamės į rajono mokymo įstaigų lietuvių kalbos ir literatūros mokytojus, prašydami jų pagalbos:

– supažindinti jaunuosius poetus su šia kūrybine bibliotekos iniciatyva bei paaiškinti geriausio eilėraščio konkurso nuostatus;

– paskatinti jaunus autorius dalyvauti literatūros festivalyje „Laukinės vaivorykštės 2021“.

Visi jaunieji kūrėjai, norintys dalyvauti geriausio eilėraščio konkurse ir pristatyti geriausią savo kūrinį poezijos festivalio „Laukinės vaivorykštės 2021“ metu, iki rugsėjo 20 d. turi atsiųsti du savo geriausius eilėraščius adresu: 62381 Alytus, Naujoji g. 48 arba atsiųsti juos el. paštu: skaitykla@alytus.rvb.lt

Informacija pasiteiravimui: tel. (8 315) 75250 arba el. paštu: skaitykla@alytus.rvb.lt

EILĖRAŠČIŲ KONKURSO „LAUKINĖS VAIVORYKŠTĖS 2021“ NUOSTATAI