Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškiuose vyko renginys, skirtas Gedulo ir vilties dienai paminėti

Spausdinti

Laisvę draudžia, – už tikėjimą baudžia,
Už tiesą – kalėjimas,
Gyvenimas – ištrėmimas, amžinas nusiminimas,
Ir amžinai – kentėjimas.

(Autorius nežinomas)

Birželio 13-tą dieną Vankiškių bibliotekoje vyko renginys „Išlikę atmintyje”, skirtas Gedulo ir vilties dienai paminėti.

Birželio 14-oji – ne tik tautos Gedulo, bet ir vilties diena. Vilties išgyventi, vilties išvysti savo artimuosius, vilties sugrįžti į Tėvynę. Tikėjimas viltimi tremtiniams ir politiniams kaliniams teikė jėgų ir tvirtybės. Jie sugrįžo – gyvi ir mirę, kad atgultų amžino poilsio savo gimtinėje.

Minėjimo metu skambėjo tremčiai skirtos mūsų bibliotekos skaitytojų Angelės Paliokienės ir Genutės Žilinskienės atliekamos dainos bei Inos Varabjovienės ir Marijonos Račkauskienės skaitomos eilės. Visų dėmesį patraukė Gintauto Paulausko sukurtos eilės apie tremties išgyvenimus, nuoširdūs pasakojimai apie jo šeimos ir giminės gyvenimą, darbą, mokslą tremtyje.

Tiek vyresnius, tiek ir mažuosius bibliotekos skaitytojus sudomino bibliotekoje veikianti paroda „Atmintis gyva“, kurioje pristatyti Gintauto Paulausko tremtyje naudoti ir dar išlikę buities daiktai bei tremtį liudijančios fotografijos. Prisimindami išėjusius bei pagerbdami negrįžusius, kurie atgulė amžino poilsio savo gimtinėje, visi dalyviai sudainavo dainą „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“.

Paroda ,,Atmintis gyva“ Vankiškių bibliotekoje veiks iki birželio 30 d.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Rūta Marcinkevičienė