Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daina ir žodis mamai

Spausdinti

Motinos diena Lietuvoje yra švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį nuo 1928 metų. Šiemet tai gegužės 2-oji. Ši šventė lietuviams žinoma dar nuo senų senovės. Šią dieną motinas sveikina vaikai ir vyrai, tądien jie stengiasi už jas atlikti visus namų ruošos darbus. Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos.

Daugų bibliotekoje vyko popietė „Žodis ir daina mamai“, kurios metu antros klasės mokiniai deklamavo eilėraščius, dainavo dainas skirtas mamai, juos šventei ruošė mokytojos: Raimonda Šilelienė, Daiva Laniauskienė ir praktiką atliekanti studentė Gabija Martišiūnaitė.

Vaikai pasakojo apie mamų mylimas gėles ir mėgstamus patiekalus. Paaiškėjo, kad beveik visų mamų mylimiausia gėlė – rožė, patiekalas – cepelinai. Tad tikriausiai visos mamos, sekmadienį džiaugsis gražiomis rožių puokštėmis ir valgys vaikų su tėčiais pagamintus cepelinus. Popietės pabaigoje vyresn. bibliotekininkė Auksė atliko dainą „Dainos prisiminimas“. Taip pat pasveikinome Ingą Vickaitę-Svilainienę, kuri gavo paguodos prizą už dalyvavimą viktorinoje „Lietuvos ir užsienio rašytojai“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė