Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

4b klasės DIENA SU KNYGA

Spausdinti

Pasakorių rytmetyje mokiniai pasakojo padavimus, sakmes, legendas. Klausėsi vieni kitų. Pristatė savo kūrybinius darbus virtualiai parodai „Perskaitytos knygos herojaus portretas“. Kiekvienas pasigamino spalvingą skirtuką savo skaitomai knygelei. Dienos veiklas vainikavo virtualus susitikimas (su IT trikdžiais ) su vaikų mylimu personažu Karlsonu iš Astridos Lindgren knygelės „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Svečias, valgydamas uogienę iš savo didžiojo stiklainio, bendravo su vaikais apie knygelių skaitymą, pasakojo apie save.

Trims mokiniams, kurie šiemet perskaitė daugiausiai knygelių – Modestui, Paulinai ir Pijui, išsiuntė dovanų po knygelę. Na, o penktadienio šeimos vakarui pakvietė pasižiūrėti animacinius filmukus „Mažylis ir Karlsonas“, „Karlsonas sugrįžo“. Mokinukai pažadėjo naujam bičiuliui Karlsonui rašyti laiškus, siųsti savo perskaitytų knygelių pristatymus, piešinius, savo kūrybos istorijas. Karlsonas pažadėjo, pasibaigus karantinui, su savo draugais atskristi į mūsų mokyklą.

Už bendradarbiavimą dėkojame Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kumečių bibliotekininkei Nijolei Pocevičienei.

Alytaus Likiškėlių progimnazijos 4b klasės auklėtoja,
pradinio ugdymo mokytoja metodininkė
Jurgita Andriuškevičienė