Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarptautinė vaikų knygos diena Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Balandžio 2 dieną – tuomet, kai gimė garsusis pasakininkas Hansas Christianas Andersenas, – visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena, suvienijanti visus pasaulio vaikų literatūros skaitytojus. Ši diena minima nuo 1967 m. ir kasmet kviečia švęsti skaitymo malonumą.

Krokialaukio bibliotekoje taip pat buvo paminėta Tarptautinė vaikiškos knygos diena, tik šiek tiek kitaip. Biblioteka savotiškai persikėlė į Krokialaukio gimnazijos erdves, kur buvo eksponuojama H. K. Anderseno pasakų knygų ir karpinių paroda „H. K. Anderseno pasakų veikėjai“. Pagrindiniams parodos lankytojams – ikimokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokiniams buvo organizuotas smagus H.K.  Anderseno pasakų veikėjų pristatymas: jų atpažinimas karpiniuose, pasakų knygelės apie tą veikėją suradimas, įdomiausio įvykio skaitymas, sekimas.

Tikriausiai nėra tokio vaiko, kuris nežinotų tokių pasakų, kaip „Bjaurusis ančiukas“, „Lakštingala“, „Mergaitė su degtukais“, „Nauji karaliaus drabužiai“, „Drąsusis alavo kareivėlis“, „Skiltuvas“, „Undinėlė“ , „Coliukė“ ir kt. H. K. Anderseno pasakų veikėjai yra maži, tyri, išmintingi ir nepaliaujamai tikintys šviesa. Jie įkvepia kiekvieną skaitytoją, ir mažą, ir didelį, pasikliauti savimi, nepasiduoti piktoms mintims ir skriaudoms, jie visus stebina savo drąsa ir gebėjimu mylėti. O vaikai dažnai svajoja atsidurti pasakų pasaulyje, o juk tai padaryti nėra sunku. Tereikia atversti pasakų knygą, o jų bibliotekoje arba namuose tikrai yra.

Tarptautinės vaikų knygos dienos proga atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti aktyviausi bibliotekos lankytojai – jaunieji kūrėjai: Danielė Burdzilauskaitė, Ugnė Kavaliauskaitė, Auksė Žvirblytė, Gabija Paulavičiūtė, Edvinas Žvirblis, Aurėja Kariniauskaitė. Jie ne tik augino Oliziukus, bet ir rašė kūrinėlius, prisidėjo prie knygelės „Mano draugas Oliziukas“ išleidimo.

Šiuo metu su karpinių paroda galima susipažinti bibliotekoje ir virtualioje bibliotekos erdvėje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė